Cercs cedeix la gestió de les seves instal·lacions esportives al Club de Futbol Sant Salvador amb l’objectiu “de dinamitzar-ne l’ús”

L’Ajuntament de Cercs s’ha proposat dinamitzar la zona esportiva del municipi, de manera que cedirà la seva gestió per als propers 10 anys al Club de Futbol Sant Salvador. “Des de fa ja bastant temps, s’estava plantejant amb el club buscar una altra manera de gestionar i potenciar l’esport al municipi. Hem trobat la manera de fer-ho, de forma que totes les instal·lacions esportives municipals seran gestionades pel club”, ha expressat l’alcalde Jesús Calderer, en una roda de premsa en què ha estat acompanyat de Vicenç Camps, president del Club de Futbol Sant Salvador.

Calderer ha valorat que es tracta d’una iniciativa “innovadora”, que no s’ha fet abans a la comarca, per la qual s’ha signat un conveni amb el Club de Futbol Sant Salvador; que tindrà la gestió dels espais esportius i del bar al voltant d’aquests, durant els propers 10 anys. El club s’encarregarà, així, del manteniment del camp de futbol, una pista de tennis, el frontó, una pista poliesportiva, el pavelló municipal, el gimnàs i, en el futur, una pista de pàdel.

L’acord s’ha signat per a la propera dècada “perquè no podem començar a demanar resultats en 4 dies”, ha reflexionat Calderer.

DSCF5347En aquest sentit, Jesús Calderer ha valorat que “Cercs és una població amb una gran varietat d’espais esportius, tot i ser un municipi de 1.300 habitants; incloent-hi el camp de futbol de gespa artificial que és un dels més importants de la comarca”.

La voluntat de l’Ajuntament és, per tant, “dinamitzar la pràctica esportiva en aquests espais”. Per aquest motiu, el que ha fet el consistori ha estat proposar “la realització d’un projecte acurat de gestió” de la zona esportiva municipal. “Som un poble relativament petit i gestionar aquestes instal·lacions d’una manera correcta requereix molts esforços”, ha afegit Calderer, que ha dit que “s’ha arribat a un acord d’una forma molt ràpida”.

Calderer ha parlat també d’un estalvi pel consistori, en cedir la gestió d’aquests equipaments, encara que no ha concretat la xifra. “Tot el tema de neteja de les instal·lacions, és veritat que comporta un seguit d’hores que una persona hi ha de dedicar, i hi ha tot el que és el consum d’energia i calefacció; però no és el que ens ha motivat a tirar endavant el conveni, ho fem per rendibilitzar els equipaments i promoure tant el club de futbol com diversos d’altres esports”. El Club de Futbol Sant Salvador gestionarà les instal·lacions, el manteniment i la neteja d’aquestes; i a més els seus responsables es comprometen a contractar un tècnic especialitzat, per poder potenciar l’esport en general.

DSCF5348“A part del futbol, que ja és un esport que aquí està funcionant molt bé; volem potenciar d’altres esports, aconseguir que el Sant Salvador tingui seccions”, ha comentat el seu president, Vicenç Camps, que ha destacat “l’aposta” que es vol fer, per exemple, pel futbol femení.

Vicenç Camps, a més, ha avançat que la gestió esportiva del Club de Futbol Sant Salvador, es posarà en mans de l’empresa Fun and Gol, amb qui s’ha signat un conveni per 8 anys. Amb l’objectiu “de professionalitzar l’estructura del club: convertir els 9 mesos de competició, i els 3 mesos de preparació, en un campus – com si fos l’activitat d’estiu – en què es posi èmfasi en què els nois s’ho passin bé i a més aprenguin a competir en equip i, a la vegada, se submergeixin en la cultura de l’esforç”.

Vicenç Camps ha destacat, a més, que el club vol créixer en afiliats i crear seccions, de forma que ha considerat que: “ara podrem créixer en número d’associats i a l’hora omplirem les instal·lacions esportives, procurarem que tinguin un ús”.

El Sant Salvador té, en l’actualitat, 140 afiliats. “Fins a 64 jugadors del futbol base, 27 jugadors i tècnics del primer equip; i la resta són socis”, ha comptabilitzat Vicenç Camps.

“Si aconseguim crear seccions, serem l’únic club de futbol de la comarca amb aquest esperit de professionalitat. És per això també que hem contractat els serveis de Fun and Gol”, ha afegit Camps.

Un campus a l’estiu i una gestió esportiva tot l’any

Fun And Gol és un projecte creat per els jugadors i entrenadors Nacho del Moral Juez i Joan Barber Enrich. El principal objectiu del projecte és que tots els participants gaudeixin del futbol, aprenent valors esportius i formant-se com a jugadors. L’acord de direcció del futbol base amb el CF Sant Salvador de Cercs és un projecte per fases, amb l’objectiu que l’empresa gestioni aquest apartat del club, per a què “es pugui mantenir un mètode de treball continuat en el temps”, segons ha avançat Nacho del Moral.

Aquest, a més, serà el segon estiu que l’empresa realitza un campus d’estiu de futbol al municipi, del 29 de juny a l’11 de juliol.

“En el procés formatiu és molt important aprendre els valors que et pot donar el futbol, tant a nivell esportiu com a nivell humà”, ha posat en relleu del Moral, que ha destacat, que amb el nou conveni per al futbol base, es procurarà estendre aquesta manera de treballar al llarg de tot l’any.