Aleix Camprubí, nou secretari de Comunicació de les JERC de la Catalunya Central

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) a la Catalunya Central han celebrat el 5è Congrés Regional, a partir del qual ha sortit escollida una nova Permanent Regional, encapçalada per l’osonenc Josep Arisa, nou portaveu d’aquesta estructura. Dins d’aquest nou organigrama de zona de les JERC, hi ha també, a més, un nom berguedà: Aleix Camprubí, que és el nou responsable d’Imatge i Comunicació.

En l’acte, que va celebrar-se el passat cap de setmana a Manlleu, el portaveu Josep Arisa va reiterar el discurs nacional, i va remarcar la importància de créixer a nivell regional i dinamitzar l’organització: “Per fer-ho, hem de ser molts”, va assegurar.

“Tenim el repte de construir un discurs que, des de l’esquerra transformadora i els principis de justícia,  doni resposta als problemes reals del jovent de la Catalunya Central”, de “vincular totes aquestes propostes i projectes polítics a la independència nacional com a eina”, va afegir. Arisa va posar en valor la importància de donar suport als nous militants i a les noves Seccions Locals, i també a la coordinació amb els Grups Municipals d’ERC. I va assegurar que “els ajuntaments han de ser un camp de batalla” per les JERC.

La cloenda va anar a càrrec del portaveu de les JERC a nivell nacional, Gerard Gómez. Aquest va felicitar al nou portaveu i als nous secretaris, i va remarcar la importància d’aquest repte, en un moment decisiu, també per a la Catalunya Central.

Gómez va dir que fa dos anys, quan va ser escollit com a portaveu, deien que serien la darrera Direcció Nacional en una Catalunya autonòmica, “cosa que no ha pogut ser, però que segur que passarà en el proper mandat”. El portaveu nacional va remarcar la importància de les JERC i del jovent en aquest procés nacional, però també va asseverar “els valors reivindicatius i de justícia social de la formació”, tanmateix com la implicació de la militància. El portaveu de les JERC va estar acompanyat de la diputada al Parlament de les Joventuts d’ERC, Marta Vilalta.

Estudiant de periodisme

AleixAleix Camprubí i Pont, el nom berguedà que formarà part d’aquesta permanent regional, anava a la llista d’ERC a Berga en les darreres eleccions municipals, estudia el Grau en Periodisme a la Universitat Rovira i Virgili (URV). Col·labora al lloc web Racó Blaugrana i porta el web del C.E. Puigreig.

Té 21 anys i és el Portaveu de les JERC Berga i el Secretari de Partit en Xarxa d’ERC Berga.