El mercat de recanvis i antiguitats de l’Espunyola arriba a la 16a edició i espera fins a 2.000 visitants i un centenar de col·leccionistes de motos i cotxes

L’Espunyola celebra, aquest cap de setmana, el que ja és un acte clàssic dels estius a aquest municipi: la trobada de motos i cotxes antics acompanyada del mercat de recanvis i antiguitats. S’arriba així a la 16a edició d’aquesta activitat que s’ha convertit en tot una tradició. “Esperem que el número de visitants es mantingui en els 2.000, i també que ens acompanyin un centenar de col·leccionistes de motos i cotxes antics, amb cada vegada més protagonisme d’aquests últims per davant de les motos que havien estat majoritàries en moltes edicions”. Ho ha explicat Joan Muntada, de l’organització. En Joan, en Màrius, en Bartomeu i en Valentí són un grup d’amics que voregen els cinquanta anys o els superen i que formen l’entitat Clàssic Espunyola. “Tots tenim 15 anys més que quan vam començar; per tant també esperem trobar relleu. En aquesta ocasió ens acompanyen uns nois joves, estudiants de batxillerat, que han fet els seus treballs de recerca sobre el món del motor antic, un d’ells restaurant un tractor; i que aquest any estaran al mercat”, ha dit també Muntada.

El 16è mercat de l’Espunyola, amb l’esperada trobada de motos i cotxes clàssics, també inclou una tractorada – que vol ser una exhibició d’eines del camp, amb l’engegada i exposició de tractors antics – , i que es farà dissabte a les 4 de la tarda.

Llavors, la trobada de cotxes i motos es farà diumenge i hi haurà dues categories, la de vehicles anteriors a l’any 1975 i la dels que són d’abans de 1940. El recorregut pel Berguedà, que faran aquells que es reuneixen al municipi, i que comença a les 10 del matí, enguany passa per Sagàs, Gironella i Casserres.

S’espera arribar al centenar d’inscrits, i es recorda que encara que s’utilitzin cotxes o motos clàssics, cal complir totes les normes de circulació. En tornar a l’Espunyola, aquests vehicles podran veure’s  també en l’espai proper al mercat d’antiguitats; que es fa tant dissabte com diumenge, i que espera superar el centenar de parades. “En comptem quinze que sempre vénen sense inscripció prèvia, ja ho sabem de cada any”, ha valorat Muntada.

A més, hi haurà l’intercanvi de plaques de cava, també a partir de les 10 del matí de diumenge; i una subhasta d’objectes que es farà dissabte dia 1 a les 7 de la tarda.

Els organitzadors esperen que el temps hi acompanyi i malgrat que l’assistència és imprevisible, Muntada espera complir les previsions i omplir d’activitats aquesta població berguedana. El programa està organitzat per Clàssic Espunyola, amb la col·laboració d’Amics del Tractor d’Època del Bages, Motor Club del Bages, l’Ajuntament de l’Espunyola, el Consell Comarcal del Berguedà i la xarxa de municipis de la Diputació de Barcelona.

FOTO: Edició anterior del mercat d’antiguitats i trobada de vehicles clàssics a l’Espunyola, el passat mes d’agost. AUTOR: Clàssic Espunyola/Cedida

X