Els tretze municipis del Lluçanès acorden amb el Departament de Governació continuar treballant conjuntament per prestar serveis a la ciutadania

El Departament de Governació i Relacions Institucionals i els alcaldes dels 13 municipis del Lluçanès, entre els quals hi ha el batlle Josep Costa de Santa Maria de Merlès, s’han reunit aquest dilluns a la seu del departament a Barcelona, per analitzar conjuntament els resultats del procés participatiu del passat 26 de juliol, sobre la creació de la nova comarca. Durant la reunió, els alcaldes han manifestat als representants del Departament de Governació la seva voluntat ferma de seguir treballant conjuntament per prestar serveis a la ciutadania. En aquest sentit, s’ha acordat que Governació aportarà l’assessorament jurídic i tècnic als 13 municipis, per tal de trobar l’eina més útil i eficient per complir amb aquest objectiu i poder oferir els millors serveis a la població del Lluçanès.

Després dels resultats de la consulta del 26J, en què va guanyar el ‘no’ a Santa Maria de Merlès, el seu batlle ja va expressar a Ràdio Berga i l’AquíBerguedà.cat la seva voluntat de respectar el sentir majoritari dels veïns, que van votar en un 78% quedar-se al Berguedà, i seguir mantenint relació amb el Lluçanès a través de l’actual consorci.

Durant la reunió, els  alcaldes també han comunicat al Departament de Governació que cada municipi, en virtut de la seva autonomia local, ratificarà els resultats del procés participatiu als respectius plenaris. Ateses les circumstàncies actuals de dissolució del Parlament de Catalunya; la tramitació durant el nou mandat de la futura llei de governs locals de Catalunya; i que qualsevol acord de nova comarca no seria efectiu fins al 2019, els alcaldes entenen que hi ha prou marge de temps perquè aquests acords es prenguin en consideració. Els acords dels plens seran tramesos al Departament de Governació i, si s’escau, s’iniciaran els tràmits per portar al nou Parlament la llei de creació de la nova comarca.

FOTO: Centre de Prats de Lluçanès durant la votació del 26J. AUTORA: Pilar Màrquez