El curtmetratge ‘Bram’ aconsegueix el patrocini del club de cinema que impulsa aquest mitjà a la ciutat de Berga

El curtmetratge de cinema fantàstic ‘Bram’ serà una realitat. El treball que es proposa oferir tocs de terror clàssic inspirats en els anys 70 i 80 i que tindrà com a escenari principal el Berguedà, i concretament l’entorn natural que trobem als voltants d’Espinalbet, ha aconseguit recaptar un total de 4.365 euros, en 40 dies i a través de la plataforma de crowdfunding Verkami. Però també ha incorporat, a més, un patrocinador associat que el vincula encara més directament al Berguedà, es tracta del grup internacional cinematogràfic de Berga ‘Cine 9,5 mm’, que recentment ha recuperat el cinema a la ciutat, oferint-ne sessions periòdiques al Teatre Patronat.

‘Bram’, que aspira a presentar-se al Festival de Cinema Fantàstic de Sitges i que es gravarà al setembre, gira a l’entorn d’una quimera. A la construcció d’un món propi quan un sent que li estan robant el més important, la infància.

El patrocini del grup internacional cinematogràfic de Berga ‘Cine 9,5 mm’ suposa que el primer lloc del Berguedà on s’estrenarà aquest curtmetratge serà, precisament, al Teatre Patronat, mentre que l’entitat col·labora econòmicament en el projecte. Segons ha relatat a Ràdio Berga i l’AquíBerguedà.cat, Sergi Remolà, que és cap de comunicació de la iniciativa, també hi ha converses amb Konvent.0 de Cal Rosal que, en aquest cas, en seria col·laborador. “No seria una aportació econòmica però ens podran ajudar en molts altres temes”, ha relatat.

Fins a 82 mecenes

Durant el crowdfunding s’ha aconseguit sumar fins a 82 mecenes, que hi han aportat diverses quantitats. En el cas de l’entitat del grup ‘Cine 9,5 mm‘,  l’aportació ha estat per sobre dels 300 euros i això ha fet que l’entitat en sigui patrocinador associat.

La història, que es gravarà en quatre jornades de treball intens al setembre, tracta sobre la sobtada mort d’en Vincent, un home solitari. Sense hereus, la seva casa acaba en mans dels seus veïns, un matrimoni amb un nen molt introvertit, anomenat Pol. Aquest petit comença a sentir una estranya fascinació per la casa, i a sospitar que realment en Vincent no estava del tot sol quan va morir, descobrint finalment la criatura que ocupa la casa, en Bram.

L’obra neix, segons els seus responsables, d’un descontentament amb la representació que s’ha fet habitualment de la infància al cinema. Els records més feliços són els de la infantesa, els observem sempre des d’un costat subjectiu i acaben convertint-se en les nostres petites quimeres. El curtmetratge busca que l’espectador faci aquesta reflexió i, encara que es concep com un món prou complex per beure de si mateix, s’hi troben influències artístiques, cinematogràfiques i literàries; fortament inspirat en cineastes com Tod Browning o Andrei Tarkovsky. També beu directament de relats de Franz Kafka.

X