L’Ametlla de Merola fa festa grossa pel 25è aniversari dels seus gegants

L’Ametlla de Merola està de festa grossa, i és que aquest cap de setmana els seus gegants, el Mateu i la Maria, celebren un quart de segle. Per celebrar aquest 25è aniversari, els veïns del nucli, antiga colònia tèxtil, han estat treballant tot l’any per preparar una festa plena d’activitats, que tindrà lloc dissabte 29 d’agost.

Segons han informat fonts de la comissió organitzadora, la festa gaudirà també de convidats il·lustres com Lluís Puig Gordi, director general de Cultura Popular i Jan Grau, tècnic especialista en aquesta matèria. També es comptarà amb alcaldes i regidors de Puig-reig i dels pobles veïns. “La comunió de ser tu i de ser alguna cosa més amb d’altra gent de llocs ben diferents i que has conegut a través dels gegants són coses difícils d’explicar breument”, han expressat així mateix membres de la Colla Gegantera de l’Ametlla al programa d’actes.

La celebració acollirà, de fet, fins a 4 colles geganteres: les de Navàs, Andorra la Vella, Sant Pol de Mar i Santa Maria d’Oló, “que ens oferiran els seus balls més singulars expressament per l’ocasió”, i que es sumaran a la de Merola, han explicat des de l’organització. La mostra de balls geganters tindrà lloc a les 12 del migdia de dissabte 29. Els actes començaran així al punt del migdia, però s’allargaran fins a la matinada amb un reguitzell d’activitats i “un pilot de sorpreses”, han fet avinent els seus responsables.

El programa inclou també un dinar geganter, a les 2 de la tarda, al teatre i amb paella, botifarres i gelat; la inauguració de l’exposició Gegants de Paper, a les 5 de la tarda al mateix nucli de l’Ametlla de Merola; un espectacle infantil a càrrec de Noé Rivas i sota el nom ‘A Ritme de Gegants’ a dos quarts de 6; i la plantada de gegants a la plaça de l’Església, a les 6.

A les 7 hi haurà cercavila i a les 9 del vespre sopar geganter. Més tard, i al punt de les 12 de la mitjanit, els presents podran gaudir del concert gratuït de Zàping i del punxadiscos Genís de Masadella.

L’organització d’actes ha anat a càrrec de la Colla Gegantera de l’Ametlla amb la col·laboració de Socis Geganters, Associació Cultural Esplai, Associació de Veïns de l’Ametlla de Merola, Associació de Gent Gran i Grup de Joves del nucli. També hi han participat l’Ajuntament de Puig-reig, Meroltex SL, Tèxtil Tapias, Bar Cafè l’Ametlla i Logos Berguedà.

Per tal de fer present la commemoració d’aquest 25è aniversari a les xarxes socials, la Colla Gegantera de l’Ametlla també ha proposat una sèries d’etiquetes o hashtags que fer servir a Twitter. Es tracta de #gegantsametllademerola #ametllademerola #gegants25ametllademerola.

FOTO: Gegants de l’Ametlla de Merola. AUTOR: Colla Gegantera de l’Ametlla de Merola/Arxiu