Marxa de Torxes, actes institucionals a Berga i comarca, i Mercat i Tradició a Montmajor, són propostes de la Diada

La Diada Nacional de Catalunya es viurà aquest divendres amb diferents propostes a moltes poblacions del Berguedà. Tot i l’àmplia participació berguedana a la Via Lliure de Barcelona, es mantenen els actes de cada 11 de Setembre.

Marxa de Torxes

Avui dijous, 10 de setembre, ja es fan actes. Per exemple L’Onze de Setembre i Gironella. I n’hi ha més. A Berga, es fa la 9a Marxa de Torxes per la Independència, organitzada per l’esquerra independentista (CUP, Casal Panxo, Arran, Coordinadora Obrera Sindical i Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC).

A 2/4 de 9 del vespre, mostra de cultura popular, amb els bastoners de Berga Cop de Garrot, a la plaça de Sant Pere. A les 9 del vespre, encesa de torxes i inici de la marxa des de la plaça Sant Pere. I a 2/4 de 10, lectura del manifesta a la Plaça dels Països Catalans.

Diada a Berga

L’acte de la Diada a Berga, començarà a les 10 del matí amb sardanes a càrrec de la Cobla Pirineu. A 2/4 d’11, acte institucional. Hi haurà benvinguda i acte d’homenatge als berguedans de l’Onze de Setembre, hissada de la senyera a mans del Grup de Colònies a Borredà en motiu del seu 40è aniversari i en representació de les entitats berguedanes. A continuació, ofrena floral al monument Rafel Casanova, i lectura del manifest. A les 12 del migdia es clourà l’acte, hora en què sortiran els autocars cap a Barcelona per participar a la Via Lliure de la Meridiana de Barcelona.

A banda de l’acte a Berga, se’n fan a molts pobles del Berguedà, que podeu consultar a l’apartat d’agenda.

Alteracions de trànsit l’11 de Setembre a Berga

Entre les 8 del matí i la 1 del migdia d’aquest divendres 11 de setembre hi haurà alteracions de trànsit a Berga.

Carretera de Solsona: des de la rotonda del polígon industrial fins a la Rasa del Canyet no es podrà accedir a Berga amb vehicle i caldrà fer-ho per la variant de la carretera vella (C-26), amb excepció dels autocars que van a Barcelona a la Via Lliure, que aparcaran des de davant de la residència fins al passeig dels Abeuradors.

Carrer del Bruc: estarà invertit el sentit de la circulació, de manera que els veïns d’aquest carrer hauran de circular, en sortir dels garatges, en direcció La Valldan. Estarà prohibit estacionar des de la cruïlla amb la Rasa del Canyet fins a les escales d’accés al carrer Santa Bàrbara (aproximadament la meitat del carrer).

Carrer Pla de l’Alemany: estarà tallat al trànsit amb la cruïlla del Programari Lliure, per tant no es podrà accedir a la carretera de Solsona des del carrer Pla de l’Alemany.

Camí Ral de Cardona, passeig dels Abeuradors i Rasa del Gassot: el sentit de circulació serà en direcció a La Valldan, ja que la carretera de Solsona estarà tallada al trànsit.

Rasa del Canyet amb carrer del Roser i carrer Comte Oliba: els vehicles que circulin per aquestes vies i que vulguin anar en direcció a Avià hauran de fer-ho per Berga sud i per la variant de la carretera vella (C-26). Aquests carrers no patiran restriccions de trànsit però sí d’estacionament al final del carrer Comte Oliba amb Prat de la Riba per gir d’autocars.

Mercat i Tradició a Montmajor

Com cada 11 de Setembre, Montmajor té aquest divendres una cita amb la tradició. El poble reviurà el mercat de la dècada dels anys vint amb parades de tota mena: aviram, productes artesanals, demostracions d’oficis antics, escenificacions, i una trobada de colles geganteres, entre d’altres actes. Així com també es farà un homenatge als hostalers del poble. El 19è mercat obrirà portes a les 10 del matí. A les 2 hi haurà dinar de germanor al local del Comú i la festa es clourà amb un ball amb el músic Dolfi.

Montmajor espera un any més un nombrós públic en aquesta edició del Mercat i Tradició, una festa que atrau centenars de visitants del poble, de la comarca i de fora.