La construcció de la vorera que connectarà Gironella amb el barri de Cal Blau implicarà el tall de trànsit al tram de carretera afectat

Les obres per construir la vorera que connectarà el nucli de Cal Blau amb la zona urbana de Gironella, començaran aquesta setmana, tal com avançava fa uns dies Ràdio Berga i l’Aquí Berguedà. L’itinerari per a vianants passa per la carretera BV-4132z (carretera de Cassserres), amb la qual cosa el tram afectat per les obres quedarà tallat al trànsit, desviant-ne la circulació per itineraris alternatius senyalitzats, segons ha informat la Diputació de Barcelona. És previst que tinguin una durada d’uns tres mesos.

Les obres, finançades per la Diputació de Barcelona, tenen un pressupost de licitació de 151.088 €. El nou itinerari per a vianants comprèn un tram de 470 metres, i connecta el  nucli de Cal Blau amb el centre urbà de Gironella, en un recorregut de zona no urbanitzable i amb absència d’edificacions. Actualment, la connexió a peu entre els dos nuclis es fa a través d’un itinerari d’escales o seguint la calçada de la BV-4132z, amb el perill que això comporta.

L’actuació prevista, que es realitza per facilitar als veïns de la zona una mobilitat segura i adaptada, contempla la construcció d’un camí de 2,20 m d’amplada al mateix nivell de la calçada, la implantació d’una barrera de seguretat entre la carretera i el vial per a vianants i un pas elevat per als vianants com a porta d’entrada a la zona urbana per donar continuïtat al recorregut.