El PP del Berguedà demana més suport de la Generalitat per al Clúster de Productes de Muntanya

La vicepresidenta tercera del Congrés dels Diputats, Dolors Montserrat, va ser ahir a Berga per reunir-se amb representants del Clúster de Productes de Muntanya, un sector amb “molt potencial al Berguedà”, va recordar. En aquest sentit, va lamentar “el poc suport” mostrat pel Govern de la Generalitat envers aquest sector agroalimentari després de l’informe de l’OMS (Organització Mundial de la Salut) que deia que l’embotit i la carn vermella poden causar càncer.

Montserrat va exposar que havia “trobat a faltar engegar una campanya de suport a favor de la indústria càrnica catalana”, tenint en compte la “qualitat de la carn i dels embotits que tenim a Catalunya”. I en aquest cas al Berguedà, on “la indústria agroalimentària en general i la càrnia en particular tenen un paper fonamental en l’economia de la comarca”.

Creu que calia “fomentar d’alguna manera el consum de carn i valorar-ne la qualitat”. Va recordar que el govern de l’estat “sí que es va pronunciar deixant clar que no canviéssim el patró de consum de carn perquè està dins dels paràmetres recomanats”.

Per a Dolors Montserrat, el Govern català estava “massa ocupat discutint sobre el procés en comptes d’estar al costat de les empreses catalanes”. Segons ella, “aquest és el problema del Govern de la Generalitat, que no es preocupa dels problemes reals de Catalunya”. I va afegir: “la Generalitat utilitza diners de tots els catalans per fer campanya en temes identitaris i partidistes i desapareix quan ha de defensar als empresaris”.

Per la seva banda, el president comarcal del PP al Berguedà, Joan Antoni López Noguera, va dir que “s’ha de donar suport al treball fet pel Clúster aquest temps i aconseguir el seu reconeixement per part del Ministeri”. Va recordar que gràcies a una inversió de 400.000 euros del Ministeri “es va poder impulsar la creació del clúster. En aquest sentit, va instar a la Generalitat a fer el mateix.

 

FOTO: Dolors Montserrat i Joan Antoni López Noguera en la seva trobada amb membres del Clúster, aquest dimarts a Berga. / Arxiu particular

 

X