Francesc Ribera: “el circuit del bus urbà de Berga és molt lent i poc operatiu, estudiem canvis per augmentar els usuaris”

L’Ajuntament de Berga estudia fer canvis al bus urbà per incrementar els usuaris. Són de mitjana uns 3.500 passatgers al mes (el 2014 es va tancar amb 42.500 viatgers l’any). Guanyar passatgers i de totes les edats. Aquest és el repte que es proposa l’equip de govern de la CUP. Actualment el perfil majoritari d’usuaris del bus urbà de Berga són gent gran.

El fet, segons la CUP, que és un recorregut lent pot impedir que en faci ús gent que estudia o treballa i que va amb uns horaris marcats. En canvi, les persones grans no tenen tanta pressa i el bus els és una bona opció per desplaçar-se. Així com també és un servei idoni per a les persones amb mobilitat reduïda. “Un servei útil i imprescindible al qual no podem renunciar, malgrat sigui un pes important per a l’economia de l’ajuntament”, ha comentat el regidor de Governació de Berga, Francesc Ribera. Però sí donar-li un gir. Aquesta és la idea.

Canvis a la ruta

Actualment el circuit és molt lent i poc operatiu per a molta gent, així com també té mancances”, ha comentat Francesc Ribera. Està convençut que “si el fem més atractiu, podem augmentar usuaris i donar servei a nou perfils d’usuaris”.

De quina manera? De moment no n’ha donat detalls però ha deixat clar que s’estan estudiant diferents alternatives tant amb la companyia de transport que presta el servei com amb Transports. Ha explicat que seria ideal poder augmentar l’accés del bus a tot Berga, la freqüència i la capacitat “és difícil sense augmentar-ne el pressupost però estem trobant solucions que podrien ser efectives”.

X