Berga exposa sistemes de finançament alternatiu i dóna a conèixer els nous ajuts Leader

L’Hotel Ciutat de Berga ha acollit aquest dimarts la jornada Finançament Alternatiu i Ajuts Leader organitzada per ACCIÓ, l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà. Ha comptat amb la participació de més de mig centenar de persones.

L’objectiu de la cita era donar conèixer formes de finançament alternatives i eines no bancàries per ajudar a les empreses a créixer i a ser més competitives. En aquest sentit, l’exploració de vies alternatives de finançament que complementin la banca ha emergit com un element necessari per augmentar la resiliència de pimes i autònoms davant les circumstàncies adverses. Joan Marinel·lo (LoanBook Capital) i Arnau Grasa (Novicap) han explicat aquests nous instruments, com són el finançament col·lectiu d’inversió i el finançament col·lectiu de préstec o el finançament garantit de factures. Alguns dels aspectes més positius que ofereixen aquests mecanismes per a les empreses són l’agilitat i la rapidesa en l’obtenció dels fons, el cost de finançament coherent amb el cost real del diner i del risc, i la independència financera per tal de poder evitar la possibilitat de vendes creuades, entre d’altres aspectes.

La Jornada ha conclòs amb la intervenció d’Anna Garrós – Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central – per donar a conèixer la nova convocatòria i requisits del nou període dels ajuts leader 2014 – 2020, que està previst que s’obri la convocatòria el proper desembre. Les principals novetats d’aquesta convocatòria serà l’establiment de nous criteris de selecció en base l’Estratègia Territorial del propi Grup d’Acció Local, la incorporació de noves tipologies de beneficiaris com les micros, petites i mitjanes empreses.

X