Arrenca ‘Berga Ciutat Escenari’ amb el concert d’hivern de la Banda de l’Escola de Música que recupera una peça sobre Queralt

El projecte ‘Berga Ciutat Escenari’ s’inaugura aquest proper dissabte, 12 de desembre, amb el concert d’hivern de la Banda de l’Escola Municipal de Música de Berga. La iniciativa neix amb la voluntat de potenciar la presència de la música i les arts escèniques i culturals al carrer, durant tot l’any.

Concert d’hivern

El concert d’hivern de la Banda de l’Escola Municipal de Música de Berga es farà aquest dissabte a 2/4 de 7 de la tarda a la plaça Vidomat de Berga. S’hi podrà escoltar una peça recuperada pel seu director, Jordi Sabata. Es tracta de la ‘Marcha lenta de Procesión en honor a la Virgen María de Queralt’, composada l’any 1916 amb motiu de la Coronació Canònica de la Mare de Déu de Queralt, per Fernando Cobeño Heredia, que va ser músic major del Batalló de Caçadors de Reus número 16, que l’any 1916 va prendre part a les festes de la Coronació i l’any 1911 havia interpretat La Patum.

Serà una actuació gratuïta i hi haurà xocolata desfeta pels assistents. S’emmarca dins dels actes del desè aniversari de La Patum com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat t per la UNESCO, i també està inclòs dins els actes del Centenari de la coronació de la Mare de Déu de Queralt i compta amb la col·laboració de Berga Comercial El Vall i la Penya Boletaire de Berga.

Altres propostes

Amb aquesta actuació arrenquen les activitats dins el projecte ‘Berga Ciutat Escenari’, amb programació periòdica que es donarà a conèixer més endavant. Segons la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Berga, Mònica Garcia: “‘Berga Ciutat Escenari’ és un projecte que anem forjant mica en mica i que esperem que amb el temps pugui consolidar-se a la ciutat com un espai més de cultura al carrer. No pretenem fer actes de gran envergadura ni tampoc posar-hi límits en aquest sentit, però sí que tothom qui vulgui pugui portar l’art a les places i carrers de la ciutat”.

En una primera fase del projecte s’ha plantejat la participació de l’Escola de Música i s’anirà ampliant a col·lectius artístics de la ciutat de manera progressiva i en funció de la resposta que hi hagi. “És un projecte obert i la intenció és poder-hi incloure les diferents propostes que ens puguin anar fent arribar”, ha detallat la regidora.