Reallotgen una família del carrer Buxadé de Berga per l’esfondrament d’un tram d’escala del bloc de pisos

L’Ajuntament de Berga ha precintat aquest diumenge a la tarda un bloc de pisos del carrer Buxadé (barri vell), en concret el número 4, per l’esfondrament del tram de l’escala que va del segon al tercer pis.

Els fets van passar quan faltaven pocs minuts per les 4 de la tarda, quan dos veïns baixaven els esglaons i van cedir sobtadament. Sortosament, els afectats no van resultar ferits i van poder ser evacuats per la casa del costat.

Fins al lloc s’hi van desplaçar tres dotacions dels Bombers de la Generalitat i diverses patrulles de la Policia Local, que van comprovar que l’esfondrament no causés cap ferit i van treure les persones que hi havia a l’edifici. També s’hi va desplaçar l’ambulància medicalitzada del SEM com a mesura preventiva per si alguna persona havia pres mal, així com també es va donar consell sanitari a una de les persones afectades per contusió a un turmell.

L’aparelladora de l’Ajuntament va optar per precintar el bloc de pisos, que té quatre habitatges, com a mesura preventiva. En aquest immoble només hi viu una família, de quatre persones, que van ser reallotjades en un pis del consistori.

 

FOTO: A l’esquerra (al costat de la seu de l’Orfeó Berguedà) l’habitatge afectat en una imatge de fa dos anys de Google Street View