Festa Bolets La Pobla Lillet 2020

Berga, Societat

Reallotgen una família del carrer Buxadé de Berga per l’esfondrament d’un tram d’escala del bloc de pisos

Reallotgen una família del carrer Buxadé de Berga per l’esfondrament d’un tram d’escala del bloc de pisos

L’Ajuntament de Berga ha precintat aquest diumenge a la tarda un bloc de pisos del carrer Buxadé (barri vell), en concret el número 4, per l’esfondrament del tram de l’escala que va del segon al tercer pis.

Els fets van passar quan faltaven pocs minuts per les 4 de la tarda, quan dos veïns baixaven els esglaons i van cedir sobtadament. Sortosament, els afectats no van resultar ferits i van poder ser evacuats per la casa del costat.

Fins al lloc s’hi van desplaçar tres dotacions dels Bombers de la Generalitat i diverses patrulles de la Policia Local, que van comprovar que l’esfondrament no causés cap ferit i van treure les persones que hi havia a l’edifici. També s’hi va desplaçar l’ambulància medicalitzada del SEM com a mesura preventiva per si alguna persona havia pres mal, així com també es va donar consell sanitari a una de les persones afectades per contusió a un turmell.

L’aparelladora de l’Ajuntament va optar per precintar el bloc de pisos, que té quatre habitatges, com a mesura preventiva. En aquest immoble només hi viu una família, de quatre persones, que van ser reallotjades en un pis del consistori.

 

FOTO: A l’esquerra (al costat de la seu de l’Orfeó Berguedà) l’habitatge afectat en una imatge de fa dos anys de Google Street View

Barri vell bloc de pisos carrer Buxadé esfondrament esglaons

Estic amb tu

Comentaris

 • Eduard

  Quí els Informa a vostès? A aquesta informació falta afegir que al lloc es va desplaçar l’ambulància medicalitzada del SEM com a mesura preventiva en cas que algú hagués pres mal.
  A més, es va donar consell sanitari a una de les persones afectades per contusió a un turmell.
  Cal més rigor en la informació i demanar al servei del SEM sobre les seves actucions sanitàries.
  Vostès ni tan sols fan esmen a la seva presència.
  Atentament,
  Sanitari assistent

  • Eduard, la notícia hagués pogut ser molt més completa, segur, si haguéssim disposat de més informació. Amb notícies de successos a vegades costa que se’ns faciliti. Agraïts d’haver-ho pogut actualitzar amb aquesta informació. Moltes gràcies!

   • Eduard

    Bon dia,

    Gràcies a vostès per contestar.

    Ja sigui per oblit o per desconeixement, és molt habitual deixar al marge al servei d’assistència sanitària del SEM, passa freqüentment, però també és cert que aquest tipus d’incidents porten implícit l’assistència sanitària com a part implicada en la protecció civil dels béns i les persones. El SEM és una peça més en l’assistència en tot tipus d’emergències.

    Val a dir que el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) disposa d’un gabinet de comunicació per aquests casos:
    Comunicació, imatge i protocol: 93 264 44 22 comunicacio.sem@gencat.cat

    Jo només sóc un professional sanitari, però considero que cal la nostra veu que és l’expertesa sanitària.

    Atentament,

    Eduard