Una desena de parelles lingüístiques comencen les trobades d’aquest any al Berguedà

La desena de parelles lingüístiques que hi ha en aquests moments al Berguedà han començat aquesta setmana les primeres trobades. L’activitat, del Consorci per a la Normalització Lingüística, té com a objectiu servir de suport a les classes de llengua que es van iniciar a l’octubre. Les parelles lingüístiques estan formades per voluntaris catalanoparlants i nouvinguts o persones que no dominen la parla catalana però que la volen aprendre. Així, mantenint converses amb catalanoparlants fomenten l’aprenentatge. Queden una hora setmanal -lloc i hora a convenir- per parlar de temes quotidians i millorar la fluïdesa de la llengua oral.

Aquesta setmana han començat les primeres trobades d’aquest any i hi participa alumnat de Kosovo i del Marroc del Servei Local de Català de Berga. La majoria  resideixen a Berga tot i que també n’hi ha a Gironella, per exemple.

Per participar en aquesta activitat cal ser major d’edat i catalanoparlant o bé, en el cas dels aprenents, tenir un nivell mínim de català per tal de poder mantenir converses.

El Voluntariat per la Llengua és obert tot l’any i les inscripcions es poden fer a través de la pàgina web www.vxl.cat o de manera presencial al Servei Local de Català (Voltes de Claris, 12) o al Servei Comarcal de Català situat al Consell Comarcal del Berguedà (c/ Barcelona, 46, 3r).

 

FOTO: Alguns dels participants actuals al Voluntariat per la Llengua / AUTOR: Ajuntament de Berga

 

X