Frankfurt Berga

Berga, Comunicació

Acord a tres bandes per millorar i agilitzar l’ocupació al Berguedà

Acord a tres bandes per millorar i agilitzar l’ocupació al Berguedà

El Servei d’Ocupació de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà potencia el servei de intermediació laboral entre empreses i persones que busquen feina gràcies a un acord entre la Cambra de Comerç del Berguedà, l’Associació d’Hostaleria i Turisme i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà.

L’objectiu és facilitar la inserció laboral de les persones a l’atur, ja que “tindrem una borsa de treball amb tota mena d’empreses de la comarca i els perfils professionals que necessiten” ha explicat en una entrevista a Ràdio Berga Anna Romero, responsable del Servei d’Ocupació de l’Agència. (Pots escoltar l’entrevista a l’àudio adjunt). Ha dit que l’objectiu és acabar aplegant totes les empreses de la comarca, i que per tant s’anirà ampliant.

L’acord entre les tres parts es va signar ahir i segons destacava el president de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, David  Font, “les empreses del Berguedà facilitaran les seves ofertes de feina al Servei d’Ocupació de l’Agència que en realitzarà el procés de selecció. D’aquesta manera, es simplificaran els canals per transferir les demandes empresarials, amb la voluntat de millorar els indicadors de generació d’ocupació“.

Per la seva banda, el president de la delegació al Berguedà de la Cambra de Comerç, Joan Boix, destacava el compromís del teixit empresarial del Berguedà per apostar per la recuperació econòmica i la contractació de persones en situació d’atur.

I el president de l’associació d’Hostaleria i Turisme, Toni Barat, es felicitava de l’acord atès que “es podrà dinamitzar molt més l’ocupació a la comarca i es disposarà de borses de treball específiques pel sector de l’hostaleria, que permetran cobrir les demandes de treball puntuals i estacional que tenen en el sector”. Un sector amb places per cobrir, segons Anna Romero, així com també l’àmbit de tecnologia “sectors que tenen necessitat de personal i que són de difícil cobertura”. En aquest sentit, des de l’Agència també es dona formació, des del Servei de Qualificació, a les persones que ho requereixin.

El Servei d’Ocupació de l’Agència ja està oferint el servei de facilitar l’accés al món del treball a les persones que busquen feina o les que volen millorar-la, però ara, gràcies a aquest acord podran tenir una borsa de treball més àmplia. A les persones que es dirigeixen al servei se’ls fa una entrevista inicial i se’ls dóna assessorament. Actualment el Servei d’Ocupació del ‘Agència ja dóna servei a 8 ajuntaments de la comarca: Puig-reig, Gironella, Avià, Casserres, Cercs, Guardiola de Berguedà, Bagà i la Pobla de Lillet, i es troben al carrer Lluís Millet de Berga, al Centre de Formació (93 824 77 00).

Durant el 2015, el Servei d’Ocupació de l’Agència ha atès a 774 persones noves, que no estaven registrades. Ha realitzat 2.315 assessoraments. Ha gestionat 202 ofertes de feina i s’han assolit 197 insercions laborals, en una de les 400 empreses actives al servei, “sabem que n’hi ha moltes més a la comarca i la idea és anar signant convenis amb associacions empresarials i ampliar-ho, per ser útil tant pels empresaris com per les persones que busquen feina”.

FOTO: Signatura de l’acord a tres bandes. D’esquerra a dreta: Joan Boix, president de la Cambra de Comerç; David Font, president de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà; i Toni Barat, president d’Hostaleria i Turisme.

 

 

Cambra de Comerç Hostaleria i turisme Ocupació

Estic amb tu

Comentaris