El Concurs de Cartells de la Patum obre el termini per presentar obres

El cartell que anuncia la Patum de Berga es tria cada any entre les obres participants a un concurs, el termini del qual s’ha obert aquest dimarts 2 de febrer i es tancarà el divendres 11 de març.

Les persones interessades a dissenyar i presentar un cartell tenen un mes i mig per fer-ho i s’ha de fer arribar a l’Oficina de Turisme de Berga (c/ dels Àngels, 7, 08600 Berga. Telèfon 938211384). Les bases es poden consultar en aquest enllaç: bases del Concurs de Cartells de la Patum, les han fet públiques avui l’Ajuntament de Berga i el Patronat de la Patum.

El guanyador o guanyadora del concurs rebrà 500€ i el seu cartell anunciarà les Festes del Corpus d’aquest 2016. Aquest és el document d’acceptació de les bases que cal adjuntar amb l’obra presentada.

El jurat qualificador seleccionarà un mínim de tres i un màxim de cinc cartells finalistes, i després s’exposaran perquè tothom qui ho vulgui pugui votar el què més li agrada. El guanyador, com és habitual, s’escollirà per votació popular. Es podran veure i votar del 20 de març al 3 d’abril a l’Oficina de Turisme de l’Ajuntament de Berga. Les votacions es faran presencialment però cal identificar-se prèviament ja que només s’acceptarà un vot per persona.

El cartell guanyador es donarà a conèixer públicament el dia 8 de maig, just després del Ple Extraordinari de l’Ascensió que es fa cada any per votar que es farà Patum.

El jurat qualificador estarà format per la regidora de La Patum, Mònica Garcia i Llorens; el guanyador del Concurs de Cartells de l’any 2015, Jordi Plana i Pey; el dissenyador gràfic Albert Sallés i Abillar; l’advocada i patumaire Anna Emília Puig i Rodríguez; el fotògraf Joan Parera i Pons; el publicista i dissenyador Ramon Fondevila i Guinart, i Salvador Vinyes i Reig, dissenyador gràfic, pintor, dibuixant i creador del logotip de La Patum.