Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

Berga, Societat

Berga diu un emotiu últim adéu a Joan Rafart

Berga diu un emotiu últim adéu a Joan Rafart

Joan Rafart Montraveta va morir la nit de divendres a dissabte als 92 anys. Ahir, durant tota la tarda es va fer la vetlla del difunt a la sala de plens de l’Ajuntament de Berga, on els quatre gegants de la Patum infantil, i també el tabal, van acompanyar el taüt, que lluïta a sobre una carota de ple i la bandera de Berga. Serà enterrat avui dilluns, 8 de febrer. El funeral es farà a 2/4 d’11 del matí a l’església parroquial de la plaça de Sant Pere de Berga.

Creador de la Patum Infantil i berguedà il·lustre, Berga  va reconèixer la seva dedicació amb el lliurament del Premi Ciutat de Berga a la Cultura Popular (1994) i la Medalla d’Or de la Ciutat (2008), i la UNESCO va avalar la vàlua de la seva creació tot indicant que la Patum infantil era un dels elements cabdals per tal de veure garantida la continuïtat de la tradició a l’hora d’atorgar a La Patum el reconeixement com a Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat.

Tant l’Ajuntament de Berga com el Patronat de la Patum han expressat aquest cap de setmana el condol i han mostrat el suport a la família i amics.

ACTUALITZACIÓ A LES 15H:

Estic amb tu

L’últim adéu a Joan Rafart ha estat multitudinari i emotiu. En comitiva s’ha traslladat el fèretre des de l’Ajuntament a l’església, amb el tabal i els àngels de la Patum infantil al capdavant, i portat per responsables de la festa dels petits. Músics de l’Escola de Música han fet sonar l’himne de Berga mentre familiars, amics, patumaires, autoritats municipals i coneguts del berguedà Joan Rafart entraven a l’església. Ha estat una cerimònia emotiva. I en sortir de l’església, s’ha fet un salt de maces de la Patum infantil.

 

FOTO: Vetlla per a Joan Rafart a la sala de plens de l’Ajuntament de Berga amb els quatre gegants de la Patum Infantil / AJUNTAMENT DE BERGA

 

 

Joan Rafart Patum Patum Infantil

Comentaris