El Carnestoltes de Berga aplega 25 carrosses i comparses i ‘A la Valldan no ve d’un pam’ s’emporta el premi més ben dotat

El Carnestoltes de Berga s’ha viscut intensament aquest cap de setmana. Ha estat lluït i participat, tant dissabte com diumenge.

Dissabte

A la rua de dissabte a la tarda hi van participar 25 carrosses i comparses, una xifra molt similar a l’any passat. Totes van desfilar pel centre de Berga i van acabar al Vall, on van poder continuar la festa amb sopar a base d’entrepans (se’n van vendre 700) i el Ball dels Cornuts. El canvi d’ubicació del fi de festa era una de les novetats d’enguany que segons la presidenta de la Bauma dels Encantats, Mariona Casellas, ha funcionat molt bé. En una entrevista a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà ha dit que passar del pavelló al passeig de la Indústria ha estat un encert, i de ben segur que hi tornaran a apostar l’any que ve, polint-ne els detalls que calgui, ha comentat. (Pots escoltar l’entrevista a l’àudio adjunt).

Premis

S’atorgaven quatre categories de premis. Pel que fa a carrosses, el primer premi se’l va endur ‘A la Valldan no ve d’un pam’, valorat en 1.000 euros. El segon va ser per a ‘Cat-aliens’, que es van endur 750 euros. I el tercer per a la carrossa ‘Els frutis’, que van gunyar 500 euros.

Respecte les comparses. La guanyadora va ser ‘SteamPunk celler’, que es va endur 500 euros. El segon lloc, ‘Aterrissa com puguis’, amb 400 euros de premi. I el tercer premiat en aquesta categoria va ser ‘Les formigues del centenari’, que van guanyar 300 euros.

carnestoltes berga 2016 animacio guanyadora (Medium)En la categoria d’animació, el primer premi va ser per a ‘Arròs a la follera’, valorat en 400 euros. El segon se’l va endur ‘Núvol Berga’, amb 300 euros. I el tercer premi va ser per a ‘Plens de calçots’, valorat en 200 euros.

I la millor comparsa infantil la va guanyar ‘Minimim’s’, amb 300 euros de premi. El segon va ser per a ‘La pela és la pela’, que es va endur 200 euros. I el tercer, ‘Ratolins de Berga’, 100 euros.

Diumenge

Ahir, diumenge, es va fer la Guerra de la Farina al matí amb nombrosos participants. La plaça de Sant Pere es va omplir de gent, carlins i liberals, que es van llançar unes 17.000 bombes i van emblanquinar totalment la plaça de Sant Pere. Petits i grans van viure de ple aquest acte “cada vegada més familiar”, destaca Mariona Casellas. També hi va haver resposta a la crida que feia la Bauma dels Encantats de reunir històrics de la festa en motiu dels 175 anys.

I a la tarda, hi va haver Carnestoltes infantil al pavelló de Berga, també amb bona resposta de participants.

Davant la bona participació en tots els actes, la regidora de Festes de l’Ajuntament de Berga, Mònica Garcia, destaca la col·laboració de totes les persones i entitats que desinteressadament han permès fer un nou carnestoltes i agraeix la seva impliació.

Dimecres de cendra s’acabarà el carnaval

Per donar per tancats els actes del Carnestoltes de Berga encara queda la vetlla de la sardina i l’acomiadament del Rei Calçoti, que es farà aquest dimecres, 10 de febrer, a la tarda. De 5 a 7 vetlla de la sardina a l’Ajuntament, on els nens i nenes que han decorat sardines les podran dipositar. A continuació, sortida amb comitiva (es demanen com més ploraneres millor) de la plaça de Sant Pere a la plaça del Forn, on es llegirà el testament del Notari de Madrona i hi haurà sardinada.

FOTO: La millor carrossa i la comparsa premiada en la categoria de millor animació / AJUNTAMENT DE BERGA

 

X