Bagà crea un grup de treball per restablir la convivència després de l’agressió d’una mare al vigilant local

L’Ajuntament de Bagà, la direcció de l’escola Galceran de Pinós, l’AMPA del centre, Serveis Socials, Mossos d’Esquadra, el Servei de Mediació del Consell Comarcal del Berguedà i el vigilant local agredit per una mare a l’entrada del col·legi es van reunir ahir per emprendre accions que permetin restablir la convivència a la vila després de l’episodi violent que es va viure dilluns quan una mare va intentar agredir una alumna, els pares s’hi van interposar per evitar-ho, i va haver crits, empentes, i el vigilant local va actuar per posar pau. I va rebre. La dona li va clavar un cop de puny a la cara. Uns fets “lamentables” que es van viure just a l’entrada del col·legi, davant dels nens i nenes que anaven a classe.

Per això es va convocar una reunió, en la qual es va acordar la creació d’un grup de treball i diàleg per continuar plantejant accions que afavoreixin la bona convivència. La trobada es va valorar molt satisfactòriament per part de totes les parts, segons fonts del consistori. Hi va haver una condemna “unànime cap a tot tipus de violència”.

Els pares aturen les protestes, demanen ordre d’allunyament

Arran d’aquests fets ocorreguts el passat dilluns 15 de febrer, es va intensificar la vigilància policial a les entrades i sortides d’escola, i pares i mares van iniciar unes concentracions pacífiques per mostrar el rebuig als fets produïts, i fer palesa la voluntat “d’apartar els agressors de l’escola”, una família que està a mans dels Serveis Socials.

Aquestes protestes davant de l’escola s’han aturat. Els pares i mares han decidit deixar de concentrar-se per demanar al jutge una ordre d’allunyament de l’escola dels pares que van generar aquest conflicte (iniciat ja a la Festa de l’Arròs de diumenge). Són C.M. i Q.B.

 

FOTO: Exterior de l’escola Galceran de Pinós de Bagà / wikiloc.com

 

X