Berga, Cultura

El darrer llibre de mossèn Ballarín, ‘El meu Queralt’, es publicarà passat Sant Jordi

El darrer llibre de mossèn Ballarín, ‘El meu Queralt’, es publicarà passat Sant Jordi

‘El meu Queralt’. És el títol del llibre amb què estava treballant mossèn Ballarín, coincidint amb el Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt. Malgrat la seva mort, l’obra veurà la llum d’aquí a pocs mesos. És un recull dels textos que el religiós i escriptor va escriure sobre la Mare de Déu de Queralt i el santuari, on hi va viure durant 35 anys, des del 1958 fins al 1993.

Aquesta obra pòstuma l’editarà Edicions de l’Albí, de Berga, i l’editor (també escriptor i amic de Ballarín), Jaume Huch, ha dit que veurà la llum després de Sant Jordi: “m’hagués agradat molt que sortís per Sant Jordi i que mossèn Ballarín l’hagués pogut tenir a les mans perquè és un llibre que li feia molta il·lusió, un homenatge a Queralt”. No podrà ser, en els últims dies ja no hi podia treballar.

El llibre es publica l’any del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu. En aquest sentit, Huch assegura que té “un significat especial”.

Articles, pensaments… una recopilació i tria de textos que està fent l’escriptor i editor de L’Albí Jaume Huch de l’obra de Josep Maria Ballarín, escrits pel mateix Ballarín. Textos que reflecteixen aspectes diversos relacionats amb Queralt i també pensaments breus que, segons Huch, “són autèntiques perles que defineixen la seva capacitat sintètica i poètica per parlar de la vida, la mort, el país… frases curtes que suggereixen molt com per exemple “la vida no és com te la donen sinó com te la prens”, o “l’amor és una possessió lliure”.

Segons ha explicat Jaume Huch, “no sortirà per Sant Jordi perquè ni volem editar-lo de manera precipitada ni volem que quedi amagat per la Diada. Quan el tinguem a punt, al maig o juny, sortirà”. Huch ha qualificat la seva obra d’ “única, original i inconfusible”.

 

FOTO: Mn. Ballarín llegint ‘Mossèn Ballarín per ell mateix’, de Jaume Huch / AUTOR: El Punt Avui

 

 

El meu Queralt Josep Maria Ballarín Llibre Mossèn Ballarín

Estic amb tu

Comentaris