Els dos extreballadors de l’empresa Palau neguen les acusacions d’apropiació indeguda de diners

Els extreballadors de l’empresa d’Avià Palau i Fills, del Grup Palau, acusats pels empresaris d’apropiació indeguda de diners, 1,5 milions d’euros, neguen haver comès irregularitats i asseguren que les acusacions fetes públiques són “totalment falses”. Segons l’exgerent i acusat Josep Ribera, “el que volen és crear una cortina de fum que serveixi d’excusa per justificar una gestió molt deficient per part dels responsables de l’empresa que ha dut a la seva fallida”.

Tal com explicàvem aquesta setmana, Palau (escorxador, sala d’especejament i sala d’elaborats de conill) va presentar aquest abril un concurs de creditors voluntari, motivat per una manca de liquiditat fruit d’una presumpta apropiació indeguda i falsificació de documents mercantils, entre altres suposats delictes, que han portat a l’empresa a interposar una querella criminal contra els presumptes responsables d’aquests fets, dos veïns de Berga extreballadors de l’empresa i els anteriors Auditors Oficials de comptes Cortés y Asociados de Barcelona. Segons l’empresa, aquest fet ha propiciat el tancament de Palau i Fills.

Els acusats asseguren que els empresaris de la firma Palau es volen treure de sobre la responsabilitat de la fallida de l’empresa “de manera calumniosa”. El cas està a mans de la justícia.

Tant Josep Ribera com Sílvia Romera, exsecratària de l’empresa i també acusada del desfalc, no treballen a l’empresa Palau des del 2013. Josep Ribera assegura que “tinc l’acomiadament per resoldre” així com “vàries amenaces i obstrucció a la justícia contra membres de la família Palau”.

Sílvia Romera també insisteix en què “en cap cas he comès cap irregularitat”. Argumenta que “els administradors de l’empresa eren i són els propietaris que, a més, són els que prenen les decisions” i que “no poden culpar els que estan sota les seves ordres”. Romera diu que mentre era a l’empresa “vaig ser objecte constant d’assetjament, la qual cosa es va denunciar oportunament”.

 

FOTO: Façana de l’escorxador de Palau i Fills, a Avià / GOOGLE Street View