Taller de cuina per a celíacs, dilluns a Berga

En el marc la primera fira de productes relacionats amb al·lèrgies i intoleràncies alimentàries que es farà a Berga el 18 de juny, batejada com a ‘Ambsense’, l’Ajuntament de Berga ha organitzat activitats prèvies. En destaquen dues jornades de formació als restauradors de la comarca totalment subvencionades.

L’objectiu d’aquests tallers és animar al col·lectiu de restauradors a endinsar-se en uns temes cada vegada més importants i necessaris, i que alhora poden suposar un tret distintiu en la seva oferta gastronòmica.

La primera formació, impartida per l’Associació de Celíacs de Catalunya, es farà el proper dilluns 2 de maig a 3/4 de 10 del matí al Pavelló de Suècia de Berga i estarà dedicada a la cuina per a celíacs (contaminació creuada, substituts del gluten…), a càrrec de l’Associació de Celíacs de Catalunya. Els interessats en participar d’aquest taller podran apuntar-se aquest cap de setmana a l’estand de Turisme de la Fira de Maig.

La segona jornada se centrarà en les al·lèrgies alimentàries (contaminació aèria, emmagatzematge, legislació, adaptació de receptes…) i es farà el 7 de juny  a càrrec de xefs i dietistes de la Fundació Alícia. Per aquesta segona jornada, les inscripcions s’allarguen fins l’1 de juny i es podran fer trucant a l’Ajuntament de Berga, organisme organitzador d’aquesta primera Fira ‘Ambsense’.