Els Mossos mobilitzaran un miler de persones a la caminada solidària contra el càncer

‘Fem el camí al teu costat’. Aquest és lema de la caminada solidària que organitzen cada any, des del 2012, els Mossos d’Esquadra de la Regió Policial Central. És oberta a tothom, es farà el divendres 13 de maig, i és una ruta de 24 quilòmetres, que surt de Manresa i puja a Montserrat, seguint la ruta del Camí Ignasià. Se sortirà a les 9 del matí de la comissaria dels Mossos de Manresa. Els beneficis que es recapten es destinen als malalts de càncer, als departaments d’oncologia dels hospitals de Berga, Manresa, Vic i Igualada.

75.688 euros en quatre anys

En les quatre edicions anteriors s’han recaptat un total de 75.688 euros, gràcies a la venda de samarretes, que compren tant els que s’apunten a la caminada com els que no hi poden assistir però que volen col·laborar contra el càncer. Aquest any és vermella, costa 10 euros, i es pot adquirir a les comissaries de Mossos de les comarques centrals, als hospitals i per Internet: femelcami.cat, on també es poden fer les inscripcions, gratuïtament, per assistir a la caminada. S’espera superar el miler de participants.

Fermí Fernández i Pilarín Bayés, padrins de la caminada

L’actor i humorista Fermí Fernández i la dibuixant i ninotaire Pilarín Bayés són els padrins de l’edició d’enguany de la caminada solidària. Fermí Fernández ha assistit a la presentació de la caminada que s’ha fet aquest matí, amb Sergi Pla, cap de la Regió Policial Central; i Albert Batlle, director general de la Policia, al capdavant. Pilarín Bayés no hi ha pogut assistir però ha fet arribar un dibuix que escenifica la lluita contra el càncer.

Fermí Fernandez ha explicat que li fa molta il·lusió ser el padrí de la caminada i que admira el Cos de Mossos d’Esquadra perquè és un ofici que no té altre finalitat que la voluntat de servei. els ha dit: “vosaltres que hipotequeu la vida per posar seguretat, encara teniu temps i ganes per fer una iniciativa solidària per lluitar contra el càncer”. Per la seva banda, el Director General de la Policia, Albert Batlle, ha remarcant que un projecte d’aquestes característiques “està a l’ADN del nostre cos”. I ha animat a tothom a fer la caminada, “ja que és un dia molt especial i entranyable”.

Repercurssió al Berguedà

La caminada, que arriba a la cinquena edició, ha mobilitzat cada any molta gent del Berguedà, i en aquesta edició s’espera que també siguin nombroses les persones de la comarca que hi participin. De fet,de moment la venda de samarretes està anant molt bé. “És per una bona causa i la gent és molt solidària”, ha dit l’inspector de la comissaria dels Mossos del Berguedà, Eduard Cuenca. I ho ha corroborat Roser Coll, que lluita contra el càncer des de fa sis anys i que s’ha implicat de ple en aquest projecte, venent samarretes en una parada setmanal al seu poble, Guardiola de Berguedà, “estic molt contenta de la col·laboració de la gent, s’estan venent moltes samarretes i com més se’n venguin més aportacions es podran fer pels departaments d’oncologia dels hospitals”.

En què s’han destinat els diners?

A Berga ara s’han pogut fer diferents accions de millora gràcies als diners rebuts. Tal com ha explicat la responsable d’oncologia del Sant Bernabé de Berga, Anna López, “s’ha adequat un espai més idoni per als pacients oncològics, que permet que disposin d’intimitat” . Tant des de l’Hospital de Berga com dels altres hospitals de la Catalunya Central han agraït un any més el projecte ‘Fem el camí al teu costat’. Els diners recaptats als altres centres sanitaris s’han invertit en un procés genètic al Consorci Hospitalari de Vic. Althaia de Manresa els ha destinat en el projecte de l’exercici físic, la marxa nòrdica amb els pacients. I el Consorci Hospitalari de l’Anoia, igual que l’Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga, ha adequat instal·lacions per la intimitat dels pacients oncològics.

Pots escoltar la tertúlia especial per a Ràdio Berga en aquest enllaç:

caminada mossos 1FOTO 1: D’esquerra a dreta: Roser Coll, de Guardiola de Berguedà, afectada de càncer (amb la samarreta commemorativa d’enguany); la doctora Anna López, del servei d’oncologia de l’hospital Sant Bernabé de Berga; i Eduard Cuenca, inspector en cap dels Mossos d’Esquadra al Berguedà / AUTORA: Anna Costa

FOTO 2: D’esquerra a dreta: Sergi Pla, cap de la Regió Policial Central dels Mossos; Albert Batlle,  director general de Policia; i l’actor i humorista Fermí Fernández, un dels padrins de la caminada. / AUTOR: Mossos