Montmajor farà una consulta popular per demanar si s’ha de canviar la data de la Festa Major

Els veïns de Montmajor estan cridats aquest proper cap de setmana a votar si volen canviar la data de la Festa Major del poble. Se celebra, històricament, o el primer o el segon cap de setmana de setembre (en funció de com s’escau). En aquest sentit enguany la comissió decidiria si es fa de l’1 al 4 de setembre o del 8 a l’11. Aquesta data coincidiria de ple amb la Patum extraordinària que se celebrarà a Berga com un acte més de celebració del centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt. Fet que “afectaria molt als actes de la nostra Festa Major, amb menys assitència”, ha comentat Ricard Figueras, de la plataforma ciutadana que ho promou, a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà. Això, sumat a coincidències amb altres festes de poblacions veïnes amb què s’han trobat els darrers anys, ha fet replantejar un canvi de data de la Festa Major, des d’aquesta edició i per a les futures. La decisió però la posen a mans dels ciutadans del poble.

De principis de setembre a finals de juliol

La proposta que fa la plataforma de Montmajor i que sotmetrà  votació és que la Festa Major se celebri a partir d’ara cada any el darrer cap de setmana de juliol. D’aquesta manera, segons Ricard Figueras, “seria una de les primeres festes majors del Berguedà i la gent tindria més ganes de gresca”. I el temps hi acompanyaria més, ha afegit: “els actes a l’aire lliure que es fan al vespre serien molt més lluïts al juliol que al setembre, quan ja es fa fosc més d’hora i acostuma a fer més fresca”.

Consulta popular al Museu d’Art del Bolet

Els veïns de Montmajor que vulguin pronunciar-se sobre si cal o no canviar la festa major podran passar dissabte 7 de maig o diumenge, dia 8, pel Museu d’Art del Bolet i votar si o no. Per participar a la consulta cal estar empadronat al poble i identificar-se amb el DNI. El local obrirà de les 10 del matí a 2/4 de 2 del migdia i de les 4 a les 8 de la tarda. Passat el cap de setmana es farà el recompte de vots i l’opció més votada s’implantarà. La setmana que ve s’anunciarà si la Festa Major de Montmajor passa a establir-se al juliol, fent-se efectiu el canvi ja aquest 2016; o si es manté al setembre.

 

FOTO: Plaça de Montjmajor amb l’edifici de l’Ajuntament i el Museu d’Art del Bolet, en aquest últim és on es podrà anar a votar aquest cap de setmana / GOOGLE Street View

 

X