Montmajor mantindrà la Festa Major al setembre per la poca participació de la consulta ciutadana

La Festa Major de Montmajor no canviarà de dates. Es mantindrà a principis de setembre. Tot i que a la consulta ciutadana ha guanyat l’opció a favor del canvi de data a finals de juliol, la baixa participació “posa en dubte la viabilitat de la proposta”, han explicat des de la plataforma promotora de la consulta.

La consulta s’ha fet aquest passat cap de setmana, dissabte i diumenge, al Museu d’Art del Bolet de Montmajor. Estaven cridats a l’urna uns 200 veïns i el percentatge de participació va ser només d’un 35,5%. Van votar 71 persones. Dels participants a la consulta, 56 van votar a favor de celebrar la Festa Major el darrer cap de setmana de juliol. 14 hi van votar en contra. I hi va haver 1 vot nul.

En percentatges, un 78,87% van votar a favor del canvi i un 19,71% en contra. “Malgrat l’aclaparador resultat obtingut pel Sí, l’escassa participació no fa viable el canvi de dates”, han comentat des de la plataforma, que es dissol i dóna les gràcies als veïns de Montmajor que van participar a la consulta. I han comunicat els resultats a l’Ajuntament de Montmajor perquè “en tregui les conclusions oportunes”, han dit.

La plataforma havia proposat el canvi de la Festa Major per captar més públic. Segons explicava Ricard Figueras “seria una de les primeres festes majors del Berguedà i la gent tindria més ganes de gresca”. I el temps hi acompanyaria més: “els actes a l’aire lliure que es fan al vespre serien molt més lluïts al juliol que al setembre, quan ja es fa fosc més d’hora i acostuma a fer més fresca”. Per això la plataforma va creure oportú posar la proposta a votació de la ciutadania, fent arribar abans un comunicat a totes les llars del poble exposant-ho.