El Konvent reobre l’espai gastronòmic, ara al barri vell de Berga

El projecte Konvent Cuina tornarà a obrir portes d’aquí a unes setmanes. Ho farà a Berga, on fins ara hi havia el bar La Ginesta, a la plaça Maragall (barri vell), segons ha pogut saber Ràdio Berga i l’Aquí Berguedà. El local va tancar portes i es traspassava, oportunitat que ha aprofitat el Konvent per reobrir l’espai gastronòmic que va funcionar a l’antic convent de monges de Cal Rosal, convertit en centre d’art multidisciplinar i que es va tancar perquè funcionava sense la llicència pertinent. L’associació Hostaleria i Turisme del Berguedà es va posar en peu de guerra demanant “igualtat de condicions” i això va fer que el Konvent deixés de servir àpats a principis de gener. La voluntat era reprendre l’activitat i ara s’ha trobat l’alternativa. Konvent Cuina es trasllada a Berga. El nou restaurant o espai gastronòmic es dirà Corpus.

El nou projecte entusiasma als responsables del Konvent, que esperen que al nou emplaçament tingui la bona acceptació que va tenir a Cal Rosal. Conscients que l’entorn no serà el mateix, “sí que ho seran els cuiners i la filosofia de cuina, i el local s’habilitarà degudament”, ha explicat a Ràdio Berga i a l’Aquí Berguedà Jordi Plana. Tot i que no ha concretat quan obrirà portes el nou espai gastronòmic, sí que ha dit que serà a principis-mitjans d’estiu.

Bar per Patum

De moment però, el local funcionarà com a bar aquesta Patum. El nou establiment, Corpus, obrirà els dies que hi ha festa. Ho farà com bar i prou, tal com funcionava la Ginesta, aprofitant la bona ubicació del local. Són uns dies de molta afluència de gent a la zona i de moltes consumicions, i els responsables del Konvent ho aprofitaran. De fet, els beneficis que se n’obtinguin serviran per invertir-los en les obres de rehabilitació i millora del local, que després de Patum tancarà per reformes i tornarà a obrir setmanes després per servir àpats.

FOTO: Exterior del bar La Ginesta, a la plaça Maragall de Berga / Imatge extreta del Facebook de Clau 21 Immobiliària, que a l’abril informava del traspàs del local per 15.000 euros

X