David Font, alcalde de Gironella: “hem ofert pis i serveis socials a la família de la víctima”

Més de cent persones s’han concentrat aquest migdia davant de l’Ajuntament de Gironella, a la plaça de la Vila, en record a la dona de 32 anys a qui el seu cosí va matar ahir amb una arma blanca, en un pis de la carretera de Casserres de Gironella.

S’ha fet un minut de silenci que ha acabat amb un llarg aplaudiment per part dels assistents: l’alcalde de Gironella, David Font, els regidors i treballadors del consistori; la delegada del Govern a la Catalunya central, Laura Vilagrà, comunitat educativa de l’Escola Fedac, que és on estudiava la filla de la víctima (al curs de P4); Mossos d’Esquadra, Policia Local; l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós; l’alcalde de Guardiola de Berguedà, Josep Lara; representants del Consell Comarcal del Berguedà; i veïns i veïnes de Gironella, entre els quals comunitat marroquina, origen tant de la dona morta com de l’acusat de matar-la, un home de 33 anys que està detingut i a l’espera de passar a disposició judicial.

L’alcalde de Gironella, David Font, ha dit que amb aquest minut de silenci s’ha volgut expressar “el nostre més gran rebuig per aquest crim que ha trasbalsat a tot el poble, a la comunitat educativa, i a la família òbviament”. La dona, d’origen marroquí, feia pocs mesos que vivia a Gironella -des de gener o febrer- però, segons Font, “s’estava integrant molt bé, al costat de la seva família que ja portava molts anys aquí (és el cas del cosí autor del crim), i la seva filla, de quatre anys, anava a l’escola al poble”.

També ha manifestat que s’ha volgut mostrar “el rebuig davant de qualsevol tipus de violència domèstica”.

David Font ha explicat que des de serveis socials s’ha ofert tot el suport necessari a la família: “tindran l’escalf i acompanyament per ajudar-los a anar superant aquesta difícil situació. Per exemple, suport de la treballadora social i de l’educadora social. Així com també el consistori ha ofert un pis a la família fins que no puguin tornar al seu pis, i altres ajudes.

A Gironella es van decretar ahir dos dies de dol. No s’han hagut de suspendre actes perquè no n’hi havia de programats fins demà, dijous, per la revetlla. El dol acabarà a les 2 del migdia i per tant les activitats de la nit se celebraran amb normalitat. Al balcó de l’Ajuntament la senyera oneja a mig pal.

 

FOTO i VÍDEO: Concentració davant de l’Ajuntament de Gironella aquest migdia, en record a la víctima. / AUTORA: Anna Costa

 

X