El camí per a vianants d’accés a Queralt “pot promocionar hàbits saludables”, segons la Diputació

El nou camí per a vianants de la carretera que uneix Fumanya i la Font Negra és una manera de “promocionar hàbits saludables com la mobilitat a peu i en bicicleta“. El diputat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat de la Diputació de Barcelona, Jordi Fàbrega, ha visitat el nou camí per a vianants de la carretera que uneix el barri de Fumanya i la Font Negra. Ho ha fet acompanyat de l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, i ha aprovat l’obra.

Segons Fàbrega, el camí “és una bona inversió i una gran infraestructura pel municipi de Berga”. A més, el diputat ha explicat que la promoció d’aquesta mena de camins “és una petició que el món local ens demana cada vegada més”. Des de l’Ajuntament, Venturós ha destacat la millora de la seguretat en el tram de carretera: “és molt positiu perquè separem el camí de la carretera i això dóna un plus de seguretat”.

El projecte ha anat a càrrec de la Diputació de Barcelona i en un primer tram de 200 metres des de Fumanya s’ha fet una plataforma pavimentada separada de la carretera amb una barana de fusta. En un segon tram, de 270  metres,  el  camí  es  situa  a igual  cota  i adjacent a  la carretera , amb una barrera  de seguretat  mixta de fusta  i acer que  presenta  les característiques  per actuar  com  element  de contenció per a vehicles  i, al mateix  temps,  aconseguir una bona  integració  amb  I’entorn. I finalment, un tercer tram s’ha condicionat l’accés existent a la Font Negra des de la carretera fent una desbrossada de tot l’entorn i col·locant una barana de fusta de les mateixes característiques que la del primer tram de l’obra. Els treballs han tingut un cost de 150.686 euros.

La visita de Jordi Fàbrega a Berga també ha servit perquè Ajuntament i Diputació estableixin els primers contactes per fer el nou pla de mobilitat de la ciutat. Fàbrega s’ha compromès en “intentar ajudar l’Ajuntament en la creació d’aquest pla per tal que Berga pugui saber quines accions haurà d’emprendre en el present i en el futur”.

 

FOTO: El diputat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat de la Diputació de Barcelona, Jordi Fàbrega; i l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, al nou camí / AUTOR: Marc Canturri

 

X