Marc Ribas serà un dels expositors de la Mostra Gastronòmica del Lluçanès

Prats de Lluçanès recupera la Mostra Gastronòmica del Lluçanès que es va perdre a finals del segle passat. L’exposició, que tindrà lloc aquest dissabte, 23 de juliol, a partir de les 8 del vespre al passeig de Prats, torna amb el nom de “TastaQMarca” i comptarà amb una cara coneguda. Es tracta de Marc Ribas, xef de Terrassa que des de principis d’any és el conductor del programa ‘Cuines’, de Tv3, que presentarà una de les més de 20 tapes d’entre 1 i 4 euros fetes amb productes del Lluçanès que s’oferiran a la mostra. A banda del mediàtic cuiner, hi haurà una dotzena d’expositors més.

El plat de Marc Ribas “és una mostra de productes de la comarca del Lluçanès amb esperit de quilòmetre zero“, tal com explica el propi cuiner. La seva proposta permetrà degustar el xai d’una forma “poc habitual”, segons remarca, que es desvetllarà durant el xou cooking que ell mateix impartirà de forma gratuïta com a tret de sortida de la mostra. L’Ajuntament de Prats, per la seva banda, ha volgut destacar “la predisposició i l’interès mostrat per Marc Ribas perquè una mostra com la nostra es recuperi”.

D’altra banda, la regidora de Promoció del municipi, Montserrat Juvanteny, ha destacat els preus econòmics de les tapes, que “permetran conèixer millor l’oferta gastronòmica de la zona. Gràcies a la Mostra del Lluçanès, els visitants podran tastar des d’una terrina de caça amb codonyat i pastís d’escórpora del Restaurant Fonda Sala d’Olost, amb una estrella Michelin, fins a un got de cervesa de blat de forment Rocamentidera, de Santa Maria de Merlès.

Canvis respecte la Mostra dels anys 90

Prats de Lluçanès ha volgut donar un aire renovat a la Mostra Gastronòmica per tal de fer-la més atractiva pels visitants. “Anys enrere, la Mostra Gastronòmica es feia a l’hivern, en un pavelló tancat i amb un to més seriós. Nosaltres la recuperem però la plategem de manera més popular per tal que tothom hi pugui accedir i amb la intenció que no es torni a perdre”, explica en declaracions per AquiBerguedà.cat Montserrat Juvanteny.

D’entrada, s’ha canviat l’època de l’any en què tradicionalment s’havia fet: “ho organitzem a l’estiu perquè la gent pugui gaudir de la gastronomia a l’aire lliure, a la fresca”, destaca Juvanteny. A més, el canvi de dates servirà perquè la mostra sigui la porta d’entrada a la Fira de Sant Jaume, que se celebrarà l’endemà, diumenge, i que comptarà amb més de 80 parades de firaires, artesans, entitats i entitats del Lluçanès.