Berga viu una boda dels Elois en memòria de Montserrat Minoves

La ciutat de Berga està vivint un diumenge especial. L’edició d’aquest any de la Festa dels Elois està clarament encarada al cel. L’Agrupació Teatral La Farsa ha preparat un matí de diumenge en homenatge a Montserrat Minoves, la seva difunta presidenta. Minoves, que va morir l’abril passat, es va encarregar de l’organització de la boda típica de l’Alt Berguedà dels Elois durant els seus darrers anys de vida.

Per aquest motiu, la Farsa ha decidit muntar una boda especial per l’edició d’aquest any. D’entrada, l’agrupació teatral ha fet dos rams de flors idèntics pel casament. Un d’ells l’ha portat, com sempre, la núvia. L’altre, ha fet el recorregut fins l’església a mans dels components de la comitiva vestits d’època i serà portat al cementiri perquè adorni el nínxol de Minoves al final de la festa. A més, a banda del detall del ram, el programa de la festa d’aquest 2016 també ha anat dedicat a l’expresidenta de La Farsa.

L’anècdota del matí

El moment caòtic del recorregut ha estat pràcticament a l’inici del mateix. Els nuvis han sortit del carrer Buxadé sobre un carro arrossegat per dos cavalls i han travessat la plaça de Sant Pere amb certs problemes ja que un dels dos cavalls ha patit nombroses relliscades que l’han fet caure. L’organització ha intentat recuperar el cavall, però finalment s’ha decidit que la núvia seguís el recorregut fins l’església de Sant Francesc muntada en un cavall blanc i que el nuvi el completés a peu.

IMG_4765

FOTOS. 1) Els nuvis asseguts al carro que els ha portat durant la primera part del trajecte. 2) Moment en què s’ha decidit que els nuvis baixessin del carro pels problemes que tenia un dels cavalls per mantenir l’estabilitat. // Autor: Marc Canturri

X