Castellar de n'Hug, Societat

La Diputació arreglarà els camins paral·lels al riu Llobregat de deu municipis del Berguedà

La Diputació arreglarà els camins paral·lels al riu Llobregat de deu municipis del Berguedà

El Berguedà es beneficiarà del projecte de Vies Blaves, que condicionarà més 306 quilòmetres d’antics camins paral·lels al riu Llobregat i als seus afluents Anoia i Cardener. Les actuacions adaptaran els camins per tal que hi puguin passar vianants i ciclistes, crearan connexions entre un total de 65 municipis de Catalunya i rehabilitaran elements patrimonials i paisatgístics. Aquest matí el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Consesa, i el vicepresident segon de la Diputació, Marc Castells, han presentat el projecte, que es preveu que finalitzi l’any 2020 i que suposarà una inversió de 25 milions d’euros per part de la Diputació de Barcelona.

Les Vies Blaves s’estructuraran en tres branques: la Via Blava Llobregat, que recorrerà 186 quilòmetres per les comarques del Berguedà, el Bages, el Baix Llobregat, el Vallès Oriental i el Barcelonès; la Via Blava Cardener, que recorrerà 50 quilòmetres del Bages i confluirà amb la Via Blava Llobregat a Castellgalí; i la Via Blava Anoia que resseguirà 70 quilòmetres de l’Anoia, l’Alt Penedès i el Baix Llobregat.viesblavesbergueda

El Berguedà, doncs, es beneficiarà d’una de les tres branques: la Via Blava Llobregat. En concret, el projecte afectarà a deu municipis de la comarca, que són Castellar de n’Hug, la Pobla de Lillet, Guardiola de Berguedà, Cercs, Berga, Olvan, Avià, Casserres Gironella i Puig-reig. A més, però, connectarà les colònies industrials de Cal Rosal, la Plana, l’Ametlla de Casserres, Cal Bassacs, Viladomiu Vell, Viladomiu Nou, El Guixaró i Cal Vidal. Així doncs, les Vies Blaves afectaran a una superfície de 375,1 quilòmetres quadrats i a una població de gairebé 34.500 persones, tal com mostra la taula detallada de la part dreta.

Un projecte inèdit al sud d’Europa

El conseller Josep Rull ha destacat que “es tracta d’un projecte inèdit al sud d’Europa que recull els objectius del Govern”. En aquest sentit, Rull ha explicat que des de l’actual equip de govern “utilitzarem l’urbanisme per acostar el medi ambient a la gent”. Segons el conseller, el projecte de Vies Blaves servirà per impulsar la mobilitat ecològica, l’activitat econòmica i el turisme.

A més, Rull ha remarcat que “el país ha fet un esforç extraordinari en el sanejament de les seves aigües“. En aquesta línia, “s’han fet els deures i s’han fet conjuntament entre la Generalitat i les administracions locals”, ha dit el conseller.

FOTO. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, amb la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, i el vicepresident, Marc Castells, en la presentació d’aquest matí a Barcelona // Autora: Judit Contreras – Diputació de Barcelona

Berguedà colònies industrials Diputació de Barcelona Josep Rull Marc Castells Mercè Conesa Riu Llobregat Vies Blaves

Estic amb tu

Comentaris