El Concurs d’Idees Emprenedores busca els innovadors més potents de la comarca

En marxa la cinquena edició del Concurs d’Idees Emprenedores que organitza com cada any l’Agència de Desenvolupament del Berguedà amb el patrocini de l’Obra Social de la Caixa. La iniciativa neix amb la idea d’aglutinar en un mateix concurs “totes aquelles idees emprenedores de la comarca que necessiten ajuts econòmics i assessorament per tirar endavant“, segons el president del Consell Comarcal, David Font.

Per a la Caixa, col·laborar en iniciatives com el Concurs d’Idees Emprenedores “sempre és positiu perquè els diners que s’hi inverteixen recauen directament en el territori”, tal com ha dit el director de l’oficina de la Caixa de Berga, Joan Alberch. A més, el director també ha afirmat que “és un any en el que toca invertir a Berga“, ja que l’any del centenari de la Coronació de la Verge de Queralt coincideix amb el centenari de la inauguració de la primera oficina de la Caixa a Berga, al passeig de la Pau.

Per aquest motiu, la Caixa ha decidit augmentar la seva inversió en el Concurs d’Idees Emprenedores, que passarà de 3.000 euros a 3.500. Amb aquests diners es premiarà la idea més innovadora i creativa (300€) i els tres projectes més viables, innovadors i amb major potencial de creixement (amb 1.000€, 700€ i 400€). A més els projectes guanyadors comptaran amb serveis empresarials i d’assessorament valorats en 14.000 euros.

Les novetats: el període de presentació i el format

El Concurs d’Idees Emprenedores d’aquest any s’ha mantingut pràcticament intacte. Malgrat tot, l’organització ha optat per introduir-hi petites modificacions per augmentar la participació i per facilitar la presentació dels treballs als joves emprenedors.

D’entrada, l’Agència de Desenvolupament ha ampliat i anticipat el període de presentació de candidatures per tal d’aprofitar el període de vacances i facilitar la preparació de les candidatures. Amb el canvi de dates, els projectes de la cinquena edició del concurs es podran presentar des d’ara fins el 28 d’octubre. D’altra banda, l’organització donarà l’opció de complementar els projectes escrits amb una presentació en format audiovisual. Segons David Font, d’aquesta manera “el vídeo el que fa és complementar i intentar que una persona del jurat es pugui fer una idea real de quin és el projecte que l’emprenedor està presentant”.

El Concurs d’Idees Emprenedores al Berguedà és una iniciativa impulsada per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà amb el patrocini de la Fundació de l’Obra Social de la Caixa i amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Barcelona, l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà, la Universitat de Manresa, l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya, la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya, l’Associació d’Hosteleria i Turisme del Berguedà, l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, Inforber, Assessoria Pujol, Assessoria Plana, Assessoria Puig-reig, Assessoria Guitart, Assessoria Miquela-Garriga, Montraveta&Hernández associats, Assessoria Coma, Assessorament Personalitzat de Pimes, Agroxarxa, Estudi Jurídic i Econòmic, Fernàndez-Cambra Assessors, MoiAcció i el Diari Regió 7.

FOTO. El president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font, i el director de la Caixa de Berga, Joan Alberch, a la presentació del Concurs d’Idees Emprenedores / AUTOR: Marc Canturri