L’atur al Berguedà se situa per sota de les 2.200 persones per primer cop en gairebé 8 anys

Baixada important de l’atur al Berguedà aquest juliol respecte les dades registrades el juny. Aquest mes s’ha tancat amb 2.187 persones sense feina, segons l’Observatori d’Empresa i Ocupació de la Generalitat. Són 46 menys que al juny (2.233), la qual cosa suposa un descens del 2,6%. A més, l’atur a la comarca no se situava per sota de les 2.200 persones des del novembre del 2008.

El descens de l’atur en els darrers anys ha estat pràcticament constant. A finals de l’any 2013 les xifres d’atur registrades van arribar al seu punt més alt amb més de 3.400 desocupats. Des de llavors, però, la desocupació s’ha anat reduint fins al punt que, dos anys i mig després, hi ha 1.260 persones aturades menys, la qual cosa representa un descens del 36,5%.

Si comparem les dades d’aquest juliol amb les de fa un any exacte, ens trobem amb 292 desocupats menys (la xifra del mes de juliol del 2015 s’enfilava fins les 2.479 persones sense feina) i, per tant, un descens de l’atur de gairebé el 12%.

Baixades pràcticament arreu de la comarca

A Berga, el nombre d’aturats està per sota les 1.100 persones per primera vegada des del desembre del 2008. Hi ha 12 persones menys a l’atur a la capital del Berguedà i la xifra se situa a les 1.091, la qual cosa suposa un descens d’un 1,09% aproximadament. Altres baixades significatives són les que s’han registrat a Borredà, amb 6 desocupats menys (-26%), a la Nou de Berguedà, amb 4 persones menys sense feina (-36%), a Cercs, amb 3 desocupats menys (-5%), i a Guardiola de Berguedà, amb 3 aturats menys (-5,3%).

A banda de Berga, la majoria de les grans poblacions de la comarca també han registrat un descens remarcable. A Gironella, per exemple, s’han comptat 5 persones menys sense feina (-2%), Bagà en té 4 menys (-4%) i Avià resta cinc desocupats a la xifra del juny (-5,3%). Puig-reig és l’únic dels grans nuclis urbans del Berguedà que no registra una baixada de l’atur: es queda tal com estava al juny, amb 214 persones sense feina.

L’atur a Catalunya

El juliol d’aquest 2016 ha finalitzat amb 441.016 persones sense feina a Catalunya, segons les dades del Servei d’Ocupació de Catalunya. Aquesta xifra representa un descens del 2% respecte les dades del passat mes de juny, quan es van registrar més de 450.000 desocupats. Si la dada es compara amb les del juliol d’anys anteriors, es tracta del descens més important des del 2010.

X