Neix ‘Dones Actives’, un projecte per fomentar les relacions socials entre les dones de Berga

L’Ajuntament de Berga impulsa un nou projecte per tal de fomentar l’activitat física i les relacions socials entre les dones de la ciutat. Es tracta de la iniciativa ‘Dones actives’, que començarà el 25 d’octubre i consistirà en tallers gratuïts on es realitzaran activitats físiques i relacionals per tal de potenciar les xarxes femenines i la cohesió social de la població. Les inscripcions es podran fer fins divendres de la setmana vinent, 21 d’octubre, a l’àrea Social-SIAD (c/Balmes, 3) de l’Ajuntament de Berga.

L’Ajuntament preveu una sèrie d’activitats que es faran setmanalment. Dimarts, per exemple, de 2/4 de 10 a les 11 del matí es farà ioga a l’Hotel d’Entitats amb l’objectiu de potenciar l’autoconeixement dels assistents. Els dimecres, també de 2/4 de 9 a les 11, es faran passejades culturals per la ciutat amb la voluntat de facilitar la comunicació en català i el descobriment de l’entorn. Aquestes passejades comptaran amb la col·laboració d’Òmnium Cultural. Finalment, els dijous de 10 a 2/4 de 12 del migdia hi haurà classes de ‘Zumba‘ a les instal·lacions d’Alter Sport amb l’objectiu de potenciar l’apoderament de les dones a partir de les relacions socials que poden néixer arran de les sessions.

Els tallers començaran el 25 d’octubre i s’allargaran fins el 15 de desembre. A més, a l’inici de cada sessió es destinarà uns minuts a la presentació dels participants per tal de treballar la cohesió de grup. En la mateixa línia, al final de les sessions es farà una posada en comú de les experiències.

D’altra banda, els mesos de desembre i gener comptaran amb un taller de retoc digital de fotografia. Serà els dimecres de les 10 del matí a les 12 del migdia i té com a objectiu facilitar eines digitals que permetin a les participants retocar les seves fotografies. Aquesta activitat compta amb la col·laboració del Punt Òmnia de Berga.

X