En marxa al Berguedà una campanya per reduir el fracàs escolar associat a la mala visió

L’escola de Sant Joan de Berga, el col·legi de Gironella, l’Alfred Mata de Puig-reig, l’Anunciata de Gironella i l’escola Sant Martí de Puig-reig participen a la campanya de sensibilització en matèria de salut visual infantil Veure per Aprendre, promoguda per l’associació Visión y Vida. L’activitat és d’àmbit estatal i compta amb la col·laboració de 1.500 òptiques, 525 ajuntaments i més de 4.500 escoles d’arreu d’Espanya. A Catalunya, s’ha aconseguit la col·laboració de 228 òptiques i la participació de 739 escoles de 78 municipis diferents.

L’objectiu de l’associació Visión y Vida amb aquesta iniciativa és conscienciar pares, famílies i professors de la importància de tenir cura de la salut visual dels més petits, ja que un de cada tres casos de fracàs escolar està associat a una mala visió i el 30% de les dificultats d’aprenentatge es deriven de problemes d’eficàcia i percepció visual.

Segons el president de l’associació, Salvador Alsina, els nens d’entre 6 i 12 anys dels centres participants rebran un seguit de revisions visuals sense cost per a les famílies, “que permetran detectar si l’alumne presenta algun problema de visió que pot estar afectant el seu rendiment escolar i desenvolupament”. Aquest any, segons Alsina, s’està intentant que “les revisions es realitzin al major nombre possible d’alumnes”.

A més, com a complement, tots els centres que ho desitgin poden sol·licitar una sèrie de tallers formatius sobre salut visual en els quals els alumnes de 4t a 6è de Primària poden aprendre de la mà d’un professional els coneixements bàsics sobre el sentit de la visió i com cuidar-la.