L’Ajuntament de Berga reconeix una manca d’informació sobre el canvi de l’ubicació de contenidors

L’Ajuntament de Berga ha penjat cartells en diversos punts de la ciutat amb l’objectiu d’informar del canvi de contenidors de recollida de deixalles que ha patit la capital del Berguedà en els darrers mesos. Segons diu la nota informativa, la finalitat d’aquesta reorganització és “agrupar els contenidors de diferents tipus i afavorir, d’aquesta manera, a la recollida selectiva.

D’altra banda, el consistori ha lamentat les molèsties que el canvi ha causat en una part important del veïnat i s’ha excusat per la manca d’informació que s’ha produït en relació a aquest afer.

A més, el consistori ha aprofitat la nota informativa per advertir als veïns que “dipositar deixalles fora dels punts de recollida pot causar problemes de salubritat pública i pot ser motiu de sanció”.

IMG_7084

Reacció veïnal polèmica

A principis del mes de març, l’Ajuntament de Berga, a proposta del Consell Comarcal, va anunciar una reorganització dels contenidors de la ciutat. La idea era agrupar els contenidors dispersos en illes per tal d’afavorir el reciclatge. El missatge, però, no va arribar a temps al veïnat, que, d’un dia per l’altre, va veure com alguns contenidors de la ciutat canviaven d’ubicació. Tot plegat, va fer que zones concretes de la ciutat quedessin força pobres pel que fa a la presència de contenidors.

Davant aquesta problemàtica, una part del veïnat afectat va optar per una resposta contundent i polèmica: deixar les bosses d’escombraries on abans hi havia contenidors. El que va començar com un fet esporàdic es va convertir en una resposta massiva i en pocs dies es van formar pilots de bosses de deixalles en diversos punts de la ciutat.

 

FOTO. Bosses d’escombraries en un lloc on anteriorment hi havia hagut contenidors / AUTOR: Isa Ballesteros

X