Unió de Pagesos convoca una manifestació a Berga que tallarà la C-16 aquest divendres al matí

Unió de Pagesos ha convocat mobilitzacions en diferents territoris demà, divendres 16, i el proper dilluns, 19 de desembre, amb la intenció de fer ressonar la protesta per les retallades d’ajuts i indemnitzacions compensatòries que està patint el sector primari. A través de les diverses concentracions, Unió de Pagesos vol reclamar un canvi en la gestió de la fauna i un remei per a la superpoblació que dificulta l’activitat agrària a les zones de muntanya. Les concentracions dels propers dies culminaran amb una marxa pagesa el 28 de gener a Barcelona.

A Berga, la manifestació serà demà, divendres, a 2/4 de 12 del migdia. Però també n’hi haurà haurà a Ripoll, la Pobla de Segur, Oliana, el Pont de Suert, Cervera i Tàrrega (dilluns). A la capital del Berguedà, en concret, la idea d’Unió de Pagesos és convocar tots els manifestants davant el Consorci de Turisme de l’Alt Berguedà, als peus del càmping Berga Resort, i procedir a l’entrada a la C-16 (en sentit sud) per acabar entrant a Berga pel sud de la ciutat. D’aquesta manera, la C-16 quedarà tallada al trànsit mentre la mobilització hi passa.

consorci-agrari

Punt d’inici de la mobilització d’Unió de Pagesos a Berga / Google Maps

Recorregut alternatiu per vehicles a Berga

En vista de les alteracions previstes, l’Ajuntament de Berga ha aconsellat als conductors que tinguin pensat passar per la C-16 en l’hora de la mobilització que agafin una ruta alternativa per l’interior de Berga. En concret, el consistori recomana als vehicles que vagin en sentit nord que entrin a la ciutat per l’entrada sud i l’abandonin per la sortida de la plaça Gernika (IES Guillem de Berguedà). Pel que fa als cotxes que circulin en sentit sud, el consistori recomana que entrin a Berga per l’Hospital Sant Bernabé (entrada Nord) i surtin pel sud de la ciutat (carretera de Sant Fruitós).

AlteracionsTrànsitManifestacióC16

 

FOTO. Tractorada d’Unió de Pagesos, fa uns mesos, a Berga / Marc Canturri

X