Gisela Serra, perruquera canina de Berga, medalla d’or al Master Show de Rimini, a Itàlia

La perruquera canina berguedana Gisela Serra, de la botiga Anadyr, ha guanyat la medalla d’or en categoria Spaniels a la 10a edició del Master Show que s’ha celebrat aquest cap de setmana a la ciutat de Rimini, a Itàlia. Serra s’ha imposat en una de les categories més complicades del certamen, ja que només hi poden competir els perruquers o perruqueres que prèviament hagin aconseguit una medalla d’or en classe obert. “He competit contra els millors perruquers d’Europa“, ha assegurat la pròpia Gisela Serra en declaracions a l’AquíBerguedà.cat.

La berguedana ha estat tot un any preparant-se per anar a competir i assegura que l’objectiu a Rimini era la victòria. “Anava a per totes, com sempre que he competit en alguna prova”, afirma. La victòria final a Itàlia pronostica un 2017 ple d’èxits per a Serra, tot i que ella manté els peus a terra: “Tant de bo sigui així, però no és tan fàcil; competeixo contra els millors perruquers del moment“.

La Gisela lluita de tu a tu amb perruquers canins de referència mundial des de fa molts anys, tot i que últimament havia aparcat una mica les competicions per motius personals. Aquest 2017, però, està disposada a tornar a donar guerra per tot Europa amb l’equip Artero Creative Team. Diumenge va rebre el primer premi de l’any a Rimini, però en els propers mesos viatjarà a països com Anglaterra, Bèlgica o Alemanya per disputar-hi noves competicions de prestigi. A més, des d’Artero Creative Team, la Gisela i els seus companys d’equip viatjaran per tot el continent per fer-hi ponències adreçades a perruquers aprenents.

Una competició contrarellotge

Els participants en el Master Show de Rimini tenien un temps determinat per fer els seus tallats a gossos que no podien haver rebut cap mena de tractament estètic en els últims dos mesos.

Per començar, els jutges van fer una primera valoració de l’estat del pèl dels gossos per tal de procedir a l’inici de la competició. Cada participant tenia dues hores i mitja per realitzar el seu tallat, sota l’atenta mirada dels jutges, que també valoraven la manera de treballar dels participants. Transcorregut aquest temps, els perruquers van presentar el seu tallat i el jurat va fer el seu judici final.

En el cas de la categoria de la Gisela, la competició es va disputar dissabte i el jurat va comunicar als participants quins tres perruquers pujarien al podi l’endemà, diumenge. La berguedana va ser seleccionada, però no va saber que havia guanyat el certamen fins al cap de 24 hores, durant l’entrega de premis.

 
Gisela Serra_anadyr_2
Gisela Serra_anadyr_3