El Govern promet treballar per fer arribar l’electricitat a l’antena de gasoil de Puigdon

La delegada del Govern a la Catalunya central, Laura Vilagrà, vetllarà perquè Telefònica faci arribar l’electricitat a l’antena de Puigdon, que fins ara funciona de manera intermitent a base de gasoil. Representants municipals de Borredà i Les Llosses s’hi han reunit a l’Ajuntament borredanès per intercanviar punts de vista al voltant dels problemes de cobertura i internet que provoca el repetidor des de fa temps.

Ara bé, mentre l’electrificació no es produeixi, ja hi ha plans per evitar que Borredà, les Llosses, Sant Jaume de Frontanyà i Alpens quedin sense cobertura. Tal com ja es va anunciar la setmana passada, Telefònica s’ha compromès a enfortir les mesures de protecció, seguretat i vigilància de la zona de l’antena durant tot el mes d’abril per evitar que es produeixin robatoris de combustible, que és una de les principals causes de la problemàtica (l’antena es quedava sense gasoil i no emetia perquè algú en robava).

Contacte permanent

D’altra banda, alcaldes i delegada han acordat que es mantindran en contacte permanent per fer un seguiment de les obres a la zona de Puigdon així com també dels compromisos adoptats per l’empresa. Es tornaran a reunir durant la primera quinzena de maig per comprovar si els problemes s’han solucionat. Si no ha estat així, s’organitzarà una reunió d’urgència amb Telefònica. “Confiem en no haver-la de convocar”, ha dit Joan Roma, alcalde de Borredà.

Telefònica, per la seva banda, ha posat un interlocutor, del qual els ajuntaments tenen bones referències. Tot plegat fa mirar el futur amb optimisme. “D’aquí ben poques setmanes sabrem si de totes aquestes gestions i tràmits en surt alguna solució”, ha celebrat Roma.

X