Berga

La fira Ambsense busca ser un referent mundial en tractament d’al·lèrgies i intoleràncies alimentàries

La fira Ambsense busca ser un referent mundial en tractament d’al·lèrgies i intoleràncies alimentàries
Eva Rodríguez, doctora de l'hospital de Berga, i Francesc Ribera, regidor de l'Ajuntament, han presentat la fira Ambsense 2017. MARC CANTURRI

La fira Ambsense torna a Berga aquest dissabte, 27 de maig, amb ganes de consolidar la ciutat com el referent mundial dins el panorama de les fires dedicades al concret món de les al·lèrgies i les intoleràncies alimentàries. Tal com va passar l’any passat, la mostra es farà al passeig de la Pau, un lloc “propici per a que s’hi celebri un esdeveniment com aquest”, ha dit el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Berga, Francesc Ribera, en la roda de premsa de presentació.

La fira pretén “cobrir un espai que és buit a nivell mundial”, ha recordat el regidor. No hi ha res que s’acosti a la mostra que acull Berga. Sí que és cert que en alguns punts del país es fan jornades dedicades a aquest col·lectiu però estan organitzades per les pròpies associacions i entitats d’afectats, i no pas per un Ajuntament, tal com passa a la capital del Berguedà. Això sí, el consistori ha recalcat que manté una relació molt estreta amb el personal de l’hospital Sant Bernabé de Berga i les entitats afectades per aquest tipus de problemes per tal d’organitzar la fira sense oblidar cap detall.

Aquest any l’organització hi espera una quinzena de parades. Les previsions meteorològiques no preocupen i sembla que aquest cop sí que es podrà celebrar. Inicialment, la mostra estava prevista pel dia 1 d’abril, però les pluges van obligar a aplaçar-la fins aquest proper dissabte, gairebé dos mesos després, i amb Corpus a tocar.

Finalment, però, l’Ambsense sembla que es podrà realitzar sense problemes i ja té el programa, que està format bàsicament per tallers i xerrades. Per tant, a banda de les quinze parades dedicades a la venda de productes relacionats amb les intoleràncies i les al·lèrgies, la fira aposta decididament per la difusió del coneixement sobre aquest tipus de problemes alimentaris. Hi haurà tallers de cuina i infantils, xerrades de metgesses sobre mesures preventives i intoleràncies habituals, i una taula rodona composta per dietistes, nutricionistes i experts en la gastronomia. Tot plegat, des de les 10 del matí fins les 8 del vespre.

“Una al·lèrgia no és una intolerància”

La doctora Eva Rodríguez també ha estat present en la roda de premsa de presentació de la fira i ha centrat el seu discurs en detallar les diferències entre una al·lèrgia i una intolerància. Segons la doctora, les al·lèrgies “fan perillar la vida de qui les pateix amb xocs anafilàctics”, si aquesta persona no es cuida i actua de manera determinada per tenir un bon estat de salut. En canvi, les intoleràncies “no posen en perill la vida de qui les pateix”, però sí que provoquen “efectes molestos“. Rodríguez ha afegit que les intoleràncies són molt més freqüents que les al·lèrgies.

'Ambsense' Ajuntament de Berga alimentació al·lèrgies i intoleràncies Fira Ambsense Hospital de Berga

Comentaris