L’Escola d’Emprenedors torna aquest juliol per ajudar persones a convertir la seva idea en negoci

Torna l’Escola d’Estiu per a Persones Emprenedores. Del 3 al 14 de juliol, l’Agència de Desenvolupament del Berguedà tornarà a liderar el projecte amb el suport de la Universitat de Manresa i la Cambra de Comerç en la novena edició de la iniciativa, que pretén assessorar les persones disposades a tirar endavant la seva idea i convertir-la en un negoci viable i autosuficient.

Fins ara més de 170 persones han passat per la formació en els seus nou anys de vida. Segons ha manifestat el president de l’Agència, David Font, la idea de l’organització és “enfortir aquest lligam amb l’emprenedoria” i “fer que el nombre d’alumnes segueixi creixent”. En la mateixa línia, Font ha posat èmfasi en la importància de projectes nous que generin ocupació i ajudin a sortir de la crisi.

Des de l’equip docent, el responsable del servei d’emprenedoria de la UManresa, Marc Bernadich, ha assegurat que el perfil dels alumnes ha canviat notablement en els nou anys d’escola. En els inicis, en temps de crisi econòmica, la majoria d’ells eren persones que buscaven sortir-ne i, per tant, autoocupació. Ara, en canvi, bona part dels alumnes busquen crear un negoci que vagi més enllà de beneficis individuals. “Hem passat de l’emprenedoria per necessitat a l’emprenedoria per voluntat”, ha celebrat.

Un curs enfocat des de molts àmbits

Bernadich ha aprofitat la presentació de l’escola, aquest matí al centre de formació de l’ADBerguedà, per exalçar el perfil de tots els docents que hi col·laboren. Segons ha dit, són persones que provenen de diferents àmbits, “des de pedagogs i doctors fins a economistes i fiscals”.

Tot plegat, ha explicat, pensat per oferir una formació encarada a persones emprenedores que no tenen cap base teòrica sobre empreses. Per això, el curs començarà parlant de la idea de negoci i l’anirà desenvolupant, des del punt de vista empresarial però també des de la vessant psicològica i humana. “Hem de destinar molts esforços en conscienciar l’emprenedor perquè sàpiga a què s’enfronta”, assegura Bernadich.

La Cambra, al costat del projecte

El director de Delegacions de la Cambra de Comerç de Barcelona, Josep Francí, també ha estat avui a Berga en la roda de premsa de presentació de l’Escola d’Emprenedors. Francí hi ha explicat els motius pels quals la Cambra col·labora activament en la formació. Entre d’altres, defensa “la creació de noves empreses, sense menystenir-les”, però s’oposa frontalment a la idea que “l’emprenedoria és la solució automàtica quan no pots oferir res més”.

Francí ha destacat l’estructura de l’Escola d’Emprenedors i la capacitat de consolidar-se amb els anys com una iniciativa útil i eficaç per a les persones que busquen la manera de tirar endavant el seu negoci. Tanmateix, el director de delegacions de la Cambra ha mostrat la seva predisposició a “fomentar tot allò que tiri endavant l’economia de la comarca”.

1,5 crèdits de lliure elecció

L’Escola d’Estiu per a Persones Emprenedores té reconeguda l’acreditació d’Universitat d’Estiu. Per tant, l’alumnat que estigui cursant alguns estudis universitaris poden convalidar la seva assistència amb 1,5 crèdits de lliure elecció.

Les inscripcions a l’Escola d’Estiu per a Persones Emprenedores estaran disponibles en els pròxims dies en el lloc web de l’ADBerguedà o bé de manera presencial, al centre de formació de l’entitat (Carrer Lluís Millet, 33).

X