Puig-reig estudia “la fòrmula més adient” per fer arribar la fibra òptica a les seves colònies

Les llars més cèntriques de Puig-reig fa cosa d’un més que tenen la possibilitat de contractar la fibra òptica. L’empresa igualadina Tecnocolor, que és la mateixa que fa uns anys va desplegar tot el cablejat de televisió al municipi, es llança ara a la fibra en una instal·lació que dóna continuïtat a les que ja va fer en municipis propers com Súria o Balsareny.

Segons ha confirmat a l’Aquí Berguedà l’alcalde del municipi, Josep Maria Altarriba, la fibra ja és una opció per a molts puigreigencs, i la seva implantació al poble la dictarà l’acollida que tingui. D’entrada, Tecnocolor oferirà 300Mb però la potència de la fibra pot anar a l’alça si una part important dels habitants del poble la contracten. “La instal·lació ho permet i ampliar la qualitat de l’internet no és una opció que descarti l’empresa”, diu el batlle.

Fa molts anys Tecnocolor ja va instal·lar el cablejat per veure la televisió a Puig-reig. Això ha facilitat les coses a l’hora d’instal·lar-hi la fibra. Primer, perquè ja hi estaven en contacte; segon, perquè l’empresa tenia la major part del poble abonada als seus serveis i les possibilitats de triomfar-hi eren molt altes; i tercer, perquè bona part de la instal·lació del cablejat de televisió s’està aprofitant per desplegar la fibra pel municipi.

Les colònies, casos a part

A hores d’ara, el nucli urbà de Puig-reig està pràcticament enllestit i les primeres llars del centre ja disposen del servei. Però el municipi té una peculiaritat: les colònies. Són moltes, tenen poca densitat de població, la majoria són relativament lluny del centre, però hi ha abonats que volen que hi arribi la fibra.

Per això, ha dit l’alcalde, la idea del consistori i l’empresa és estudiar cada cas en profunditat i “trobar la fòrmula més adient per a cada lloc”. La premissa és clara: cal buscar un sistema eficient però, sobretot, el més econòmic. En aquest sentit, Altarriba ha assegurat que l’ampliació de l’abast de la fibra hauria de tenir solució aviat, “sense ser necessàriament un objectiu a llarg plaç”. Això sí, tal com passa també a Gironella, el cost del desplegament de la fibra va a càrrec de l’empresa i, per tant, no suposa cap despesa econòmica per a l’Ajuntament.

X