La parada de bus del carrer Bruc de Berga canvia de lloc per evitar que els cotxes hi passin a gran velocitat

La regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament de Berga ha decidit reubicar la parada de bus urbà que des del mes de març hi havia entre la rotonda del Bon Joc i l’inici del Parc dels Soldats. La creació d’aquesta parada va anar lligada a un canvi de sentit del carrer Bruc, que des d’aleshores mira cap a les afores de la ciutat i és una alternativa que escullen molts vehicles per evitar els passos elevats de la Valldan.

Això, segons ha pogut saber l’Aquí Berguedà, feia que molts cotxes passessin pel carrer Bruc a gran velocitat, la qual cosa suposava un perill per als veïns de la zona, i més tenint en compte el parc infantil que hi ha a la zona del Parc dels Soldats. Per això, el consistori ha optat per moure la parada i situar-la un pèl més endavant, a l’inici de la bifurcació del carrer Bruc.

carrer-bruc-1

En primer pla, el lloc on hi havia la parada fins ara. Al fons, la ubicació actual. JAUME FÍGULS

L’acció, que no alterarà en cap cas el recorregut del bus urbà, permet guanyar places d’aparcament a la zona on fins ara hi havia la parada. Aquest dimarts els treballadors de la brigada municipal ja van repintar el terra per convertir l’espai on s’aturava el bus en quatre places d’aparcament noves. Avui, dimecres, s’ha fet efectiu el canvi de lloc de la marquesina de la parada d’autobús.

Segons han explicat fonts de l’Ajuntament de Berga, el canvi no té res a veure amb les possibles modificacions d’itineraris que hi haurà en els propers mesos. L’equip de govern de la CUP ja va avisar, en el moment en què les noves línies de bus van entrar en funcionament, que hi hauria tres mesos de prova pilot que servirien per polir el recorregut i aplicar-hi petits canvis, consensuats amb la resta de grups municipals i amb les associacions de veïns. En aquest cas, però, el canvi de lloc de la parada pretén únicament “vetllar per la seguretat a la zona del carrer Bruc”.

carrer-bruc-2

 

El carrer Bruc ha guanyat quatre aparcaments amb el canvi de lloc de la parada. MARC CANTURRI

X