Els Castellers de Berga homenatgen Xavi Serra, membre de la colla que va morir sobtadament fa un mes

Els Castellers de Berga han viscut aquest cap de setmana una diada molt emotiva a la plaça de Bous de Cardona. Els de la camisa blava s’hi ha desplaçat per participar en els actes de l’Associació Cultural 18 de setembre i han aprofitat l’ocasió per recordar el cardoní Xavi Serra, membre de la colla que va morir sobtadament fa cosa d’un mes. Els berguedans van començar la diada alçant un pilar de 4 de dol, en record al jove casteller.

Els Salats de Súria i els Castellers de Cerdanyola també van participar en la diada. Després de les mostres de dol inicials, la colla de Berga va descarregar un 4 de 6, un 3 de 6 i un 2 de 6 en una diada tranquil·la que ha de servir per “anar més enllà” en les properes setmanes. Els Salats de Súria van fer una actuació en la línia dels berguedans, amb un 2 de 6 com a castell més destacat. Pel que fa a la colla dels Castellers de Cerdanyola, van signar una gran actuació descarregant un 3 de 7, un 3 de 7 amb agulla i un 4 de 7.

La setmana vinent els de la camisa blava actuen més lluny. Viatgen fins al Garraf per participar en l’exhibició de Santa Tecla, a Sitges. Serà diumenge, dia 24, a partir de 2/4 de 7 de la tarda, al cap de la Vila, juntament amb la colla local –la Jove de Sitges– i els Xicots de Vilafranca.

X