Montse Venturós: “Cuixart i Sànchez no haurien passar ni una nit més a les clavegueres de l’Estat espanyol”

L’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha estat l’encarregada de llegir el manifest d’aquest dimarts, als peus del consistori, en l’aturada que ha rebutjat l’empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. Després de l’acte, l’alcaldessa ha atès els mitjans de comunicació presents a la plaça. Venturós ha estat contundent: “Cal proclamar la República catalana ja”.

La batllessa berguedana ha lamentat la sentència de presó sense fiança per a Sànchez i Cuixart per “pensar diferent a l’Estat espanyol”. Segons ha dit, és una nova mesura per “generar por al poble català” però ha assegurat que “cal seguir ocupant els carrers per tal que siguin l’espai on el poble troba el suport del poble”. “Que la por no ens faci retrocedir ni un mil·límetre”, ha conclòs.

Cuixart i Sànchez es van desplaçar a Berga quan Venturós va ser detinguda. “Són dues persones que hem trobat sempre que els hem necessitat”, ha dit. Per aquest motiu, l’alcaldessa considera que s’ha de “lluitar tant com puguem perquè no passin ni una nit més a les clavegueres de l’Estat espanyol. Ara bé, la batllessa recalca que “tant si els coneguéssim com si no, seríem al mateix lloc on som ara”.

Segons l’alcaldessa de Berga, fa molts anys que hi ha presos polítics, però en aquesta ocasió el cas “ha aflorat perquè es tracta de dues persones molt significatives per Catalunya”. En aquesta línia, però, Venturós ha recordat que, a Espanya, “hi ha presos polítics des de la mort de Franco, ja sigui per vagues generals, per immigració o per ideologia”.

Els pronòstics de Venturós

No en té cap dubte. L’alcaldessa de Berga està convençuda que el desenllaç serà la independència: “Acabarem guanyant un país”. Ara bé, recorda que “una transició política no és cosa d’un dia per l’altre” i, per això, fa una crida al poble a “seguir ocupant els carrers del país”. La proclamació de la República “no és més que el compliment del mandat popular i el compromís que tenim amb tots els votants del referèndum”, ha dit.

X