Les colònies tèxtils del Berguedà, entre les sis millors destinacions turístiques culturals d’Espanya

Les colònies tèxtils del Berguedà opten al reconeixement de destinació d’excel·lència que atorguen els premis EDEN (European Destinations of Excellence). Aquest any la temàtica del certamen és el turisme cultural i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà va presentar-s’hi amb el projecte Patrimoni cultural de les colònies tèxtils del Berguedà.

La idea és una de les sis pre-seleccionades per convertir-se en la representant d’Espanya als premis, d’abast europeu. Els EDEN fomenten els models de gestió turística sostenible a la Unió Europea i funcionen com una xarxa d’intercanvis de bones pràctiques entre diferents regions d’Europa.

De moment, la pre-selecció ha fet que aquesta setmana uns avaluadors hagin visitat la comarca per conèixer de primera mà les colònies tèxtils berguedanes i tot el patrimoni tangible i intangible que hi està lligat. Ara, els avaluadors informaran a la Secretaria del Estado perquè prengui la decisió final. A finals d’any, l’Agència de Desenvolupament sabrà si la seva la proposta que l’Estat envia als premis.

Els guanyadors no tenen compensació econòmica però entren a formar part d’una xarxa internacional que obre les portes a projectes de cooperació. Els premis EDEN reforcen la visibilitat dels destins europeus emergents i fomenten la creació de xarxes de contacte entre els destins premiats.

X