Avià

Avià penjarà els llums de Nadal al carrer però no els encendrà fins l’alliberament dels presos

Avià penjarà els llums de Nadal al carrer però no els encendrà fins l’alliberament dels presos
ALBERT SALAMÉ - EPA

Hi haurà llums però estaran apagats. Avià ha decidit que penjarà llums de Nadal als carrers del poble però els deixarà apagats fins que es faci efectiu l’alliberament dels presos polítics. El municipi, doncs, encara unes festes nadalenques menys il·luminades que habitualment que reflectiran l’excepcionalitat de l’actual moment polític del país.

A l’Ajuntament hi havia diverses opinions sobre el que calia fer amb els llums de Nadal. Per això, l’equip de govern va llançar una enquesta a la plataforma WeDecide per tal fossin els habitants qui ho decidissin. L’aplicació mòbil ja s’havia utilitzat en altres temes com l’elecció de l’hereu i la pubilla del poble.

En total, han votat 31 persones, tot i que cadascuna tenia 10 vots que podia repartir entre les opcions. Del total de vots, un 56% han anat a parar a l’opció guanyadora (penjar els llums i deixar-los apagats), un 25% han estat per a l’opció d’encendre els llums i un 19% s’han assignat a la idea de penjar llaços grocs a les faroles del poble.

Curs per augmentar la participació ciutadana

En declaracions a l’Aquí Berguedà, l’alcaldessa del poble, Patrocini Canal, ha assegurat que els resultats de l’enquesta es compliran, malgrat que la participació hagi estat baixa. “Aquests sistemes electrònics arriben a un sector molt reduït de la població”, ha lamentat.

Malgrat tot, per canviar aquesta tendència, el proper 23 de novembre el consistori organitza un curs obert a tothom on s’explicarà com funciona WeDecide, l’aplicació mòbil de l’Ajuntament i el programa informàtic a través del qual la gent del poble pot reservar els espais municipals. El curs, gratuït, serà a partir de 2/4 de 9 del vespre (20.30h) a la sala d’exposicions de l’Ateneu, i l’impartiran Marc Serra i Mai Alsina.

Ajuntament d'Avià Nadal WeDecide

Estic amb tu

Comentaris