El grup contra el feixisme i el racisme al Berguedà es presenta en públic i estén la mà a les entitats locals

La Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCRF) al Berguedà es va presentar de manera oficial aquest dissabte, dia 2 de desembre, a la sala d’actes del Centre Cívic de Berga, l’antic casal de la gent gran. Una quarantena de persones van omplir l’espai en un acte on van intervenir Jordi Niubó i Laura Ribera, activistes d’UCRF Berguedà; David Karvala, una de les cares visibles d’UCFR a nivell català i activista en diferents causes socials; i Nawal El Harchaoui, activista d’UCFR Berguedà.

La plataforma va deixar clar en la seva presentació que pretén ser un grup transversal i obert a tothom. En aquesta línia, un altre dels principals objectius de l’associació és donar suport a entitats i organitzacions locals de qualsevol àmbit per integrar a la comarca els principis antiracistes i antifeixistes.

La idea d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCRF) a escala nacional busca arribar al territori a través de plataformes locals. Al Berguedà, el nucli executiu del grup el formen unes deu persones de diversos punts de la comarca, com ara Berga, Gironella, Puig-reig o Cercs.

Tot i que alguns ja han assumit responsabilitats, no hi ha càrrecs establerts, sinó que s’encarreguen de les decisions organitzatives i logístiques. A banda, hi ha una vintena de membres vinculats a l’organització que conjuntament configuren el grup de treball, els quals tenen diferents orígens, com marroquins i gambians.

IMG_9646

X