Ignasi Ballús i Xisco Bonet, nous president i cap de colla dels Castellers de Berga

Els Castellers de Berga van aprovar ahir en assemblea general el relleu en la seva junta administrativa i també en la tècnica. A partir de la propera temporada, Ignasi Ballús serà el president de la colla i assumirà el càrrec que fins ara tenia Núria Rigola. A la vegada, Xisco Bonet serà el nou cap de colla i agafarà el relleu de Joan Farguell ‘Txuki’.

A banda de les noves responsabilitats per a Ballús i Bonet, Queralt Tor serà la nova secretària; Jordi Serra, el tresorer; i Anna Belmonte i Andreu Comas, els vocals. A més, Xisco Bonet compaginarà les tasques tècniques de cap de colla amb les administratives com a vicepresident de l’entitat.

Pel que fa a les tasques tècniques, Bonet liderarà la junta com a cap de colla, amb Guillem Gonfaus com a mà dreta. Segons ha explicat a l’Aquí Berguedà el propi Bonet, “igualar els èxits d’aquest any ja seria una fita important”. A més, la nova direcció tècnica es planteja el repte de “seguir fent colla i treballar perquè tothom gaudeixi fent castells”.

A banda de Bonet i Gonfaus, Jordi Riu serà el cap de l’equip de pinyes, on també hi haurà Albert Penyaranda, Eloi Cortès, Alba Cruanyes, Rubén Torres i Andreu Comas. L’equip de tronc l’assumiran els mateixos Xisco Bonet i Guillem Gonfaus. I finalment, pel que fa a la canalla, la direcció encara no està tancada però Bonet confia poder anunciar-la de cara al gener. “Espero poder treballar amb un grup ampli”, ha explicat.

Nou ventall de comissions

La nova junta administrativa ve carregada de canvis. En declaracions a aquest diari, Ignasi Ballús ha explicat que és un projecte “diferent i il·lusionant”. D’entrada, serà la primera legislatura d’un sol any. Ahir la colla va aprovar la modificació dels estatuts per tal que els mandats passin a ser d’un any en comptes de dos.

A banda, la nova junta proposa un sistema de funcionament intern que no carregui tanta feina als membres de la junta i reparteixi més les tasques entre els castellers i castelleres. La idea, ha explicat Ballús, és aprofitar els membres de la junta per a tasques purament administratives (tràmits burocràtics, socis, permisos…) i crear un ventall de comissions destinades a altres temes com ara el servei de barra o l’organització d’esdeveniments. D’aquesta manera, ha dit Ballús, en aquestes comissions no hi hauran “grans càrrecs” i n’hi haurà prou amb “petites col·laboracions dels membres de la colla”.

Tot plegat, però, es ratificarà el gener en assemblea general extraordinària. Allà, la nova junta ja coneixerà l’estat de l’entitat, farà balanç de la feina feta per la junta sortint i plantejarà els objectius i el projecte definitiu per a la propera temporada castellera.