La Berguedana de Jazz entra ‘en hibernació’ per manca de recursos econòmics i humans

La Berguedana de Jazz aturarà del tot la seva activitat a partir del proper 1 de gener del 2018. Així ho explica el grup en un comunicat als seus socis, on lamenta la pèrdua de recursos econòmics i humans. Segons diuen, el centenar de socis que tenia l’entitat ha anat minvant i ara mateix una sola persona es feia càrrec de gairebé tota la feina que comportava l’associació. Per tot plegat, el grup ha decidit mantenir-se en ‘hibernació’ a partir d’any nou.

Des del 1994, la Berguedana de Jazz ha mantingut una programació musical a la comarca de manera més o menys estable. Aquesta activitat s’ha pogut prolongar durant més de 23 anys gràcies a les aportacions dels afiliats i a la feina desinteressada dels membres de l’associació.

En els darrers anys, però, el nombre de socis ha anat baixant fins al punt que fa cosa d’un parell d’anys el grup va passar a cobrar les quotes a mà. “La despesa de fer rebuts bancaris suposava un percentatge elevat dels nostres recursos”, expliquen. El cas és que el pagament a mà ha portat a una pèrdua significativa dels socis. “Actualment es poden comptar amb els dits de la mà”, lamenten en el comunicat.

Oberts a noves propostes

Malgrat l’aturada, la Berguedana de Jazz segueix amb la vista posada als escenaris i la cultura. Si cal, diuen, col·laboraran en activitats que s’organitzin a la comarca i es mantenen oberts a propostes i idees per reprendre l’activitat. Per tot plegat, posen els canals de comunicació habituals (Facebook, correu electrònic…) a disposició de socis i seguidors.

X